TTS: Bez kompenzacijskih mjera, oglušit ćemo se na mjere i normalno dalje raditi Foto: Krešimir Đurić

TTS: Bez kompenzacijskih mjera, oglušit ćemo se na mjere i normalno dalje raditi

Varaždinske vijesti | 6.11.2020. u 19:04h | Objavljeno u Aktualno

Kod varaždinskog sportskog centra TTS danas je održano mirno okupljanje protiv mjere kojom se od 7. studenoga u Varaždinskoj županiji obustavlja korištenje sportskih terena, sportskih centara i rekreacijskih centara za sportove i sportske aktivnosti u kojima dolazi do fizičkog kontakta (nogomet, rukomet, košarka i sl.), izuzev za sportske ekipe koje se nalaze u sustavu natjecanja.

>> Na snazi od 7. studenog: Nacionalni stožer donio nove mjere za Varaždinsku županiju

Podršku TTS-ovcima došli su dati i predstavnici Udruge Glas poduzetnika. Direktorica TTS centra Mija Ivanković napomenula je da su se okupili kako bi obrazložili svoje nezadovoljstvo i ukazali u čemu je problem.

tts_protest_protiv_mjera_varazdin_06112020_4.JPG

- Problem je u tome što nas sutra županijski stožer planira zatvoriti, a da pritom nisu smislili kako da nas obeštete i kako da nam namire troškove koji će proizaći iz našeg zatvaranja. Donijeli su odluku koja nema nikakvo uporište ni temelj jer mi u našoj dvorani možemo "rentati" stolni tenis, badminton, možemo prakticirati odbojku jer to po definiciji nisu kontaktni sportovi, dok košarku, rukomet i nogomet nažalost ne možemo, osim za natjecatelje. Dakle, natjecatelji mogu igrati rukomet, nogomet i košarku, a rekreativci ne mogu. Znači da je mjera koja je donesena potpuno besmislena. Te dvije stavke su nas potaknule da se pobunimo, jer smo mi sportski centar koji, osim iznajmljivanja terena, živi i od fitnesa, ugostiteljstva, izo-kinetike, masaže, proslava rođendana... i sve zapravo jedno veže sa drugim. Tako da ćemo, ako ćemo zatvoriti dvoranu, vjerojatno biti prisiljeni zatvoriti i naš kafić i vjerojatno ćemo morati otpustiti ljude. Gospodin Čačić je danas rekao da ne možete nekoga zatvoriti, a da ga pritom ne obeštetite pa sam ja iz njegovog komentara shvatila da sutra stožer zapravo niti nema ovlasti da nas zatvori - rekla je Ivanković.

>> PISMO STOŽERIMA "Isplatite nam 100.000 kuna za troškove ili nas ostavite na miru da radimo posao"

Darko Molnar, voditelj regionalnog ureda Varaždin Udruge Glas poduzetnika, pojasnio je zašto su došli dati podršku TTS-u.

tts_protest_protiv_mjera_varazdin_06112020_2.JPG

- Podržavamo TTS u njihovom protestu protiv zatvaranja sportskog objekta, jer se ti objekti pridržavaju svih epidemioloških mjera, nemaju ni jednu zaraženu osobu, a smatramo da, ako stožer donese mjere da se zatvori rad pojedinog objekta, mora obeštetiti poduzetnika u cjelosti. Mi smo danas županijskom i nacionalnom stožeru poslali prijedlog dodatnih epidemioloških mjera kako bi dodatno osigurali zdravstvenu sigurnost svih djelatnika i posjetitelja sportskih centara, ali i svih drugih djelatnosti poput event-industrije, prijevozničke industrije, turističkih agencija i svih kojima je na bilo način zabranjen rad. želimo poslati jasnu poruku: Ako nas želite zatvoriti, onda nas morate obeštetiti u cjelosti. Mi nipošto nismo za nepridržavanje mjera i poziv na građanski neposluh. Želimo zajedno sa stožerom donijeti adekvatne mjere kojih ćemo se moći svi pridržavati i omogućiti daljnji rad poslovnih subjekata. Udruga Glas poduzetnika će uvijek biti uz svoje članove i uvijek će težiti da radom i ispravnim provođenjem epidemioloških mjera osigura rad na zadovoljstvo svih poduzetnika i korisnika - rekao je Molnar.

Franz Letica, predsjednik Udruženja ugostitelja Zagreba, napomenuo je da je poruka nacionalnog stožera bila da se kod donošenja novih mjera mora uključiti i subjekte za koje se ta nova mjera donosi.

- To ovdje nije prakticirano. Županijski stožer nije surađivao sa subjektima o kojima se donosi mjera. To je nedopustivo - istaknuo je Letica.

tts_protest_protiv_mjera_varazdin_06112020_5.JPG

Mija Ivanković na kraju je dodala kako se nada da će stožer imati razumijevanja i da će ih pozvati na sastanak.

- Mi se zapravo nadamo da će stožer odustati od dotične mjere, a ako neće, mi ćemo i dalje raditi. Ako neće biti donesene kompenzacijske mjere, mi ćemo se oglušiti na njihove mjere i normalno dalje raditi, bez obzira na posljedice - istaknula je Ivanković.

>> TTS i Udruga Glas poduzetnika odgovorili Vugrinu, pozvali na mirno okupljanje