Štromar: Općina Vinica zaslužuje puno bolje Foto: HNS

Štromar: Općina Vinica zaslužuje puno bolje

Varaždinske vijesti | 26.4.2017. u 17:42h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Koalicija HNS-SDP-HSS-HSU danas je potpisala sporazum o zajedničkom izlasku na izbore za Općinsko vijeće Općine Vinica.

Predstavnici koalicijskih stranaka najavili su da će osvojiti većinu u Općinskom vijeću, istaknuvši kako se radi o "pobjedničkoj koaliciji, koja je usmjerena prema budućnosti i razvoju svih naselja".

HNS-ova Snješka Žmegač, koja će ujedno biti i nositeljica liste, istaknula je nakon potpisivanja sporazuma da će ova koalicija napraviti sve da se Općina počne razvijati u pozitivnom smjeru.

- To je koalicija koja je obnašala većinu u Općinskom vijeću, to je koalicija od koje se očekuju dobri rezultati. I nastojat ćemo Općinu Vinica pokrenuti u dobrom smjeru, da se razvija kao što se razvijaju i okolne općine – rekla je Snješka Žmegač.

Milan Škvorc, koji je je u ime HSU-a potpisao sporazum, istaknuo je kako će ostali članovi stranke te on osobno dati sve od sebe da umirovljenički dio biračkog tijela izađe na izbore i omogući ovoj koaliciji uvjerljivu pobjedu.

- Mještani Općine Vinica napokon zaslužuju promjenu – rekao je Škvorc.

U ime HSS-a sporazum je potpisao Zvonimir Sabati, predsjednik te stranke na županijskoj razini. Pritom je istaknuo kako vjeruje kako će HSS dati vjetar u leđa ovoj koaliciji.

- U istom sastavu idemo i na izbore na županijskoj razini, ali i u još nekim sredinama, kao što je primjerice Grad Varaždinske Toplice. Sasvim sigurno idemo u tom smjeru da konačno dođe do potrebnih promjena u Općini Vinica – rekao je Sabati.

Na potpisivanju su bili i vodeći ljudi HNS-a i SDP-a u županiji, Predrag Štromar i Mario Habek. Predsjednik županijskog SDP-a izjavio je da je ovo samo jedan u nizu potpisivanja sporazuma širom županije.

- Pobjeda ove koalicije u Vinici omogućit će da se ta općina počne razvijati u drugom, pozitivnom smjeru – rekao je Mario Habek nakon što je predsjednik viničkog SDP-a Josip Stolnik potpisao sporazum.

Za kraj je Štromar svima zaželio puno uspjeha te naglasio da Općina Vinica zaslužuje puno bolje.

- Želim vam puno uspjeha jer Vinica zaslužuje puno bolje. Kad usporedimo Općinu Vinica s okolnim općinama, vidimo da je Vinica puno zaostala. Ona je bila lider ovog dijela županije prije dvadesetak godina, a u povijesti je bila daleko najjača. Sada se Vinica skoro uopće ne spominje, a ako se ne spominje onda je to nažalost u negativnom kontekstu – rekao je Štromar.

- Cilj je da ova koalicija ima većinu u Vijeću i da gospođa Žmegač bude predsjednica Općinskog vijeća. Vaš zadatak je da sve ono što ste saznali od građana ukalupite u proračun i da Vinicu vratite na onaj put na kojem je bila kad je slovila za najrazvijeniju na ovom području – rekao je Štromar.