Stričak (HDZ): "Nisam zabrinut za koaliciju na nacionalnoj razini" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Stričak (HDZ): "Nisam zabrinut za koaliciju na nacionalnoj razini"

VV | 4.6.2021. u 12:36h | Objavljeno u Aktualno

- Nisam zabrinut za koaliciju na nacionalnoj razini - rekao je novi župan Varaždinske županije Anđelko Stričak danas na primopredaji izvršnih ovlasti između novoizabranog župana i bivšeg župana Radimira Čačića održana danas u Županijskoj palači.

Na pitanje postoji li u varaždinskom HDZ-u netko tko ruši Andreja Plenkovića, Stričak je rekao da ne postoji te je to nazvao nebulozama. 

- Mi smo prošle godine imali unutarstranačke izbore i premijer Plenković dobio je baš ovdje najveću potporu. To dovoljno govori o suradnji županijskog i državnog HDZ-a, odnosno njegovom i mojem odnosu - komentirao je novi župan Stričak odnose u HDZ-u. 

DSC_7796.jpg

Dodao je kako je u proteklom mandatu, kao saborski zastupnik, odlično surađivao sa svim načelnicima i gradonačelnicima bez obzira koje su im bile političke boje. 

- Gradonačelnik i načelnik iz redova SDP-a u prošlom mandatu sami vam mogu potvrditi kakvu smo dobru suradnju imali - rekao je i dodao kako je spreman surađivati i s novim gradonačelnikom Varaždina Nevenom Bosiljem.
Što se tiče odnosa s HDZ-om, odnosno može li premijer Plenković i dalje imati potporu Reformista, Čačić je ustvrdio da je sve što je o tome imao za reći - već rekao. 

- Uvijek stojim iza svojih riječi. Ne lažem, ne govorim poluistine, a kad nešto ne želim reći, tada o tome ne govorim. Churchill je rekao "Vladaš nad riječima koje nisi izrekao, a postaješ rob riječi koje si izrekao". Što sam rekao, sam rekao, kad budem želio dodati nešto, dodat ću - istaknuo je Čačić. 

Na pitanje zašto je glasanje za rebalans proračuna odgođeno za dva tjedna, rekao je kako to treba pitati predsjednika Sabora, a je li Čačić HDZ-ov žetončić, kao što je to Alen Runac rekao u kampanji, Runac kaže kako je ta izjava izvađena iz konteksta. Istaknuo je kako je odlično surađivao kao predsjednik Županijske skupštine s bivšim županom Čačićem i najavio da je vrijeme za okretanje prema budućnosti. 

- Reformisti su dobro surađivali s HDZ-om i ta suradnja i dalje neće biti upitna. Razgovarali smo sa županom o projektima te ćemo tako nastaviti i dalje - najavio je Runac. 

Na ponovno pitanje je li Čačić HDZ-ov žetončić, Runac je rekao kako to uopće nije važno. 

- Važno je da dobro surađujemo - rekao je.