Šarm kuhinje varaždinskog kraja u atriju Županijske palače: Počeli „Oblizeki Varaždinske županije“

VV | 27.8.2021. u 17:10h | Objavljeno u Aktualno

„Oblizeki Varaždinske županije“, naziv je programa koji je jučer počeo u atriju Županijske palače na Franjevačkom trgu, a koji je za posjetitelje Špancirfesta priredila Turistička zajednica Varaždinske županije u suradnji s Varaždinskom županijom.

Posjetitelji su mogli doživjeti šarm kuhinje varaždinskog kraja u izvedbi kulinarskih majstora restorana Minerva Varaždinske Toplice, a iako je kiša sinoć skratila program, nije pokvarila dojmove.

Nakon što su posjetitelji jučer mogli probati svježi sir s Varaždinskim bučinim uljem i košticama u košarici od prhkog tijesta, pečenoj zagorskoj purici nadjevenoj zagorskim mlincima na pireu od buče i štrukle od buče s makom, već danas slijede novi gastronomski užici, a nastavljaju se u subotu i nedjelju ako to dopuste vremenske prilike.

Svakoga dana posjetitelje čeka novi meni, kao i Decanter vina varaždinskog kraja. Promotivna cijena tanjura je 25 kuna, čaše vina 10 kuna, a radno vrijeme za degustaciju "Oblizeka Varaždinske županije" je od 18 do 23 sata.

Program se u slučaju kiše neće održati. 

Galerija slika