"Roditelji imaju pravo biti nezadovoljni, ali odluku donosi školski odbor" Foto: HRT / VV arhiva

"Roditelji imaju pravo biti nezadovoljni, ali odluku donosi školski odbor"

I.D. / Varaždinske vijesti | 24.5.2023. u 10:57h | Objavljeno u Aktualno

O projektu cjelodnevne škole bilo je riječi i na sjednici Županijske skupštine.

Podsjetimo, Na javni poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja za eksperimentalni program "Osnovna škola kao cjelodnevna škola" iz Varaždinske županije prijavile su se četiri škole: OŠ Bisag, OŠ Svibovec, OŠ Martijanec i OŠ Novi Marof.

No, zbog nezadovoljstva takvom odlukom, roditelji učenika Osnovne škole Novi Marof jučer su organizirali prosvjed.

>> Roditelji prosvjedovali u Novom Marofu: Ravnatelj nije imao našu suglasnost, prijavio školu na zadnji dan

- Ne ulazeći u kvalitetu projekta, čitamo o pritužbama roditelja u Novom Marofu. Budući da je Županija osnivač škola, zanima me je li Županija razgovarala s ravnateljem i školskim odborom i je li prijava bila sukladna proceduri? - upitao je Luka Zrinski (SDP).

Marijan Škvarić (HNS) je ustvrdio da Varaždinska županije ima najbolje uvjete za cjelodnevnu nastavu te je upitao zašto je bio tako mali interes škola za prijavu u ovaj projekt.

- Je li to nedostatak komunikacije ili nepoznavanje sadržaja? Zanima me i, ako projekt cjelodnevne škole nakon ove probne faze bude obavezan u svim školama, hoće li se ukunuti produženi boravak koji se sada provodi u Varaždinskoj županiji? - pitao je Škvarić.

Župan Anđelko Stričak podsjetio je da su se u projekt cjelodnevne škole iz Varaždinske županije prijavile četiri škole: OŠ, Bisag, OŠ Svibovec, OŠ Martijanec i OŠ Novi Marof.

- Odluku o ulasku u taj projekt donosi školski odbor. Roditelji imaju pravo biti nezadovoljni i to iskazati, ali odluku donosi školski odbor - rekao je Stričak te dodao da su se u cijeloj Hrvatskoj u projekt prijavile 63 osnovne škole.