POVEZIVANJE U TURIZMU Tek osnovane, a već "povukle" gotovo milijun kuna!

| 8.8.2022. u 15:00h | Objavljeno u Aktualno

Prve dvije udružene turističke zajednice iz Varaždinske županije, Turistička zajednica Sjever Zagorja i Turistička zajednica područja Centar svijeta, osnovane u veljači, već su ove godine iz Fonda za objedinjene turističke zajednice povukle ukupno 625.000 kuna za sedam projekata. Tome treba pribrojati i ukupno 184.158 kuna za četiri projekta dobivena iz HTZ-ova Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent.

Ove su godine na području Varaždinske županije osnovane tri objedinjene turističke zajednice. Prvo su u veljači osnovane TZ područja Centar svijeta (sa sjedištem u Ludbregu) i TZ područja Sjever Zagorja (sjedište u Cestici), a zatim u svibnju i TZ Varaždinski bregi (sjedište u Gornjem Knegincu). Ovaj je oblik udruživanja posljednjih godina postao trend, posebice u ruralnim i turistički manje razvijenim područjima, a podupiru ga i Ministarstvo turizma i sporta kao i Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

Ispitali smo kako će konkretno ove turističke zajednice funkcionirati i što sve planiraju napraviti na svom području kako bi privukli što više novih gostiju. Nakon izbora direktora/ica pred svima je izrada strateških marketinških i interpretacijskih planova kao i promidžbenih materijala, od web stranica do fotomaterijala i turističkih brošura, a zatim i konkretnih projekata poput uređenja prezentacijskih centara za posjetitelje i razvoj novih turističkih proizvoda, za što su neki već dobili potrebna financijska sredstva.

Osim što udruživanjem dijele zajedničke troškove funkcioniranja i promidžbe, na raspolaganju su im i sredstva iz posebnog Fonda za objedinjene TZ-e. Prva dva objedinjena TZ-a, osnovana još u veljači, već su se ove godine stigla javiti na natječaj (otvoren do kraja veljače) te su iz Fonda povukli ukupno 625.000 kuna za sedam projekata. Tome treba pribrojiti i ukupno 184.158 kuna za četiri projekta dobivena iz HTZ-ova Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent.

Za koje su točno projekte povukli sredstva provjerite u novom broju Varaždinskih vijesti.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci