Promjene u Nadzornom odboru i Upravi Varteksa u kojem se nadaju deblokadi Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Promjene u Nadzornom odboru i Upravi Varteksa u kojem se nadaju deblokadi

Ivica Kruhoberec | 17.8.2022. u 18:00h | Objavljeno u Aktualno

Nakon ostavki predsjednika uprave Tomislava Babića i zamjenika predsjednika nadzornog odbora Igora Žonje, došlo je i do promjena u Nadzornom odboru i Upravi Varteksa.
Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora za predsjednicu je imenovana Mirjana Droptina, dosadašnja članica Nadzornog odbora, dok je nova zamjenica predsjednice Božica Čićek-Mutavdžić, koja je također bila u Nadzornom odboru u kojem je i dalje Ivo Šulenta.

Dražen Dobiš, direktor proizvodnje u Varteksu, izabran je u Upravu Varteksa u kojoj je Valentina Pihir, prokuristica nakon odlaska svoje prethodnice sredinom prošlog mjeseca.

U Varteksu se nadaju, nakon konsolidacije tijela društva, i skoroj deblokadi računa koji je u petak prvo ovršila RH, odnosno porezna uprava.

- Proziva se Grad Varaždin, a Porezna uprava prva "u tišini" ovršila Varteks!

- Zaista se trudimo riješiti obaveze, imamo dnevne prilive s kojima možemo, uz određenu dinamiku, rješavati dugove - rekla je Božica Čićek-Mutavdžić.

Kako priznaje, radnici su izrazito zabrinuti za svoje sudbine zbog novonastale situacije u kojoj su Varteks našao jer se njegovi vjerovnici, neki suvlasnici i banke, nisu mogli dogovoriti kome će koliki dio od prodaje nekretnina u Zagrebačkoj ulici temeljem plasiranih kredita, odnosno pozajmica.

- Kod nas radi dosta žena u dobi većoj od 55 godina koje se pitaju što će bi one mogle očekivati na tržištu rada, kada su svoje zdravlje ostavile u Varteksu - upozorava zamjenica predsjednice Nadzornog odbora Varteksa.

Unatoč izglednim teškim posljedicama eventualnog stečaja, misli da ima i onih koji bi se tome veselili jer im nedostaju radnici.

- Nadam se da toga neće doći i da će se račun Varteksa uskoro deblokirati - zaključuje Čićek -Mutavdžić, ali ne potvrđuje informaciju da bi jedan od suvlasnika mogao opet priskočiti u pomoć novom pozajmicom.

 

 

 

 

Označeno u