PROBLEMI U BOLNICI Župan Anđelko Stričak upozorio: Bolnica nema za plaće!

J.Š./ Varaždinske vijesti | 14.6.2021. u 11:07h | Objavljeno u Aktualno

- Ravnatelj Opće bolnice Varaždin je Varaždinsku županiju kao osnivača u petak obavijestio da je na računu te zdravstvene ustanove 19,8 milijuna kuna, a da nedostaje 8,5 milijuna kuna za isplatu plaća djelatnicima. Nakon toga je otišao na godišnji odmor. Radimo na rješavanju ovog problema o kojem su obavješteni ministar zdravstva Vili Beroš te Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje. Apeliram i molim sve zaposlenike Opće bolnice Varaždin za malo strpljenja, jer sam uvjeren da ćemo u najkraćem mogućem roku riješiti ovaj problem te će plaće sigurno biti isplaćene. Taj i druge probleme nismo stvorili, zbog njih nismo sretni, ali ćemo ih riješiti – rekao je župan Anđelko Stričak koji se na izvanrednoj konferenciji osvrnuo i na aktivnosti i postignute dogovore ostvarene u prvom tjednu obnašanja dužnosti župana.

Odrađen niz aktivnosti

Ujedno je izvijestio da je održao sastanak s gradonačelnikom Varaždina Nevenom Bosiljem vezan uz komunalni otpad.

– Trenutno 15 gradova i općina iz Varaždinske županije, koje imaju ugovor s tvrtkom Čistoća, nemaju riješeno pitanje odvoza smeća. Vjerujem da ćemo zajednički, sa svim dionicima, riješiti i taj problem – rekao je Stričak. Sastao se i s predstavnicima Zajednice gospodarskih subjekata, Hotelsko i destinacijsko savjetovanje, Studio 3LHD te Zajednički odvjetnički ured Mladen Markoč i Relja Pećina, vezan uz izradu Strategije održivog razvoja modela privatizacije i modela upravljanja zdravstveno-lječilišnog i turističkog kompleksa Varaždinske Toplice.

- Ugovor o izradi Strategije je potpisan 18. veljače, a rok za izradu je 18. lipnja, dakle ovaj tjedan, no produžit ćemo ga za dodatnih šest mjeseci. Izrađivači su prezentirali što je odrađeno, ali to nije smjer kojim želimo ići, nego su dobili upute da uključe i lokalnu zajednicu vodeći se činjenicom da na prvom mjestu nije kapital, nego čovjek – naveo je Stričak.

Od preuzimanja izvršnih ovlasti u Varaždinskoj županiji odrađen niz aktivnosti, među kojima je bio sastanak s premijerom Andrejom Plenkovićem o nastavku partnerstva i suradnje Vlade s jedinicama lokalne i područne samouprave, prioritetima Nacionalnog plana oporavka i otpornosti te novom Višegodišnjem financijskom okviru EU-a, kao i dinamici cijepljenja te novoj turističkoj sezoni.

Naglasio važnost cijepljenja

Podsjetio je da je ministrica poljoprivrede Marija Vučković dodijelila 21 milijun kuna potpora OPG-ovima, tvrtkama i ustanovama s područja Varaždinske županije, kao i da je održan sastanak s gradonačelnicima i načelnicima vezan uz cijepljenje, kao i radi dogovora o daljnjoj suradnji.

- S predstavnicima mladih dogovorili smo održavanje brucošijade ujesen sukladno epidemiološkim mjerama, a ujedno smo ih pozvali da se uključe u podizanje svijesti o važnosti cijepljenja kod mlađe populacije. Već smo počeli s pripremama za obilježavanje 30. godišnjice oslobođenja Grada Varaždina i Dana branitelja Varaždinske županije, pri čemu smo braniteljske udruge pozvali da se uključe sa svojim prijedlozima i inicijativama – naveo je Stričak.

Na pitanje novinara hoće li Nenad Kudelić ostati na mjestu ravnatelja OBV župan Stričak je rekao da će ta tema doći na red kada se ravnatelj OBV vrati s godišnjeg odmora dok je na pitanje oko održavanja konstituirajuće sjednice Županijske skupštine odgovorio da će se održati 24. lipnja.