Predsjednik Vlade Plenković u Varaždinu, prije toga u Krapini, a zatim u Prelogu

vv | 5.12.2023. u 21:34h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetit će Krapinu, Varaždin i Prelog, u srijedu, 6. prosinca 2023.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sudjelovat će na svečanosti u povodu Dana Grada Krapine,  a zatim stiže u Varaždin gdje će s varaždinskim gradonačelnikom Nevenom Bosiljem obići Gradsku vijećnicu Grada Varaždina.

Povodom obilježavanja 500 obljetnice otkako je ta povijesna zgrada u funkciji vijećnice i sjedište gradonačelnika postavljene su izložbe povijesnih dokumenata, starih razglednica i dječjih radova. U 16.25 sati u Biskupskom ordinarijatu u Pavlinskoj ulici 4 Plenoković će posjetiti mons. Božu Radoša, biskupa Varaždinske biskupije, a u 17 sati nazočit će svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina u Velikoj koncertnoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, gdje se očekuje njegovo prigodno obraćanje, izvjestili su jutros iz Grada Varaždina.

Nakon vijećnice, sastat će se s varaždinskim biskupom mons. Božom Radošem, a zatim će sudjelovati  na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina, u Hrvatskom narodnom kazalištu.

U 18.45 sati, predsjednik Vlade sudjelovat će na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Preloga, također u povodu Dana grada, u Domu kulture (Trg Slobode 1).