Potpisan ugovor o dodjeli više od 2,7 milijuna kuna ŽUC-u Varaždinske županije

V.V. | 7.12.2017. u 19:24h | Objavljeno u Aktualno

Temeljem izmjena i dopuna državnog proračuna Republike Hrvatske za ovu te projekcija za 2018. i 2019. godinu, donesena je Odluka o dodjeli sredstava županijskim upravama za ceste koju potpisuje ministar Oleg Butković. Navedena sredstva koristiti će se za održavanje, rekonstrukciju i građenje županijskih i lokalnih cesta za ovu godinu. Dodijelit će se ukupno 100 milijuna kuna, od kojih je nešto više od 2.700.000,00 kuna namijenjeno Županijskoj upravi za ceste Varaždinske županije. Ugovori vezani uz realizaciju proračunskih sredstava iz ove odluke potpisani su danas u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

Na potpisivanju ugovora u Zagrebu, uz ravnatelja ŽUC-a Tomislava Osonjačkog, bio je saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Anđelko Stričak, te u ime ministarstva državni tajnik Tomislav Mihotić. Stričak je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što je Vlada RH-a i Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture osiguralo dodatnih 100 milijuna kuna koja će se direktno uložiti u lokalne prometnice. Zadovoljan je što je ŽUC dobio više od 2,7 milijuna kuna dodatnih sredstava.

- I prije donošenja proračuna, za koje su pojedini skeptici govorili da je "prenapuhan", tvrdio sam da je povećanje planirano na realnim osnovama. Upravo ova sredstva koja s državne razine stižu u proračun ŽUC-a to potvrđuju. Sa dodatnih 2,7 milijuna kuna otvoriti ćemo nova gradilišta odnosno rekonstruirati i izgraditi nove prometnice na području naše županije – kazao je nakon potpisivanja ugovora Stričak.

Najavio je da neće stati samo na tome već da ima novih konkretnih najava stizanja dodatnih sredstva s nacionalne razine.

- Zajedno sa Vladom RH-a i resornim ministarstvima, radimo zajednički na projektima koji će se realizirati u narednom razdoblju. Sve je na realnim osnovama i ovo je potvrda da će proračun rasti i da nije "prenapuhan" kako su to neki ocijenili – zaključio je Stričak, podsjetivši da je isto potvrdio i župan Varaždinske županije Radimir Čačić prilikom nedavnog izglasavanja proračuna.

- Pokazuje se da su određeni kritičari bili u krivu, ali sigurno je i njima drago zbog ovakvog razvoja situacije jer se ipak u konačnici radi o dodatnim sredstvima koja s državne razine stižu u Varaždinsku županiju. Realizirani projekti prvenstveno su u interesu naših sugrađana tako da je ovo dobitna kombinacija za sve – izjavio je Stričak.

Označeno u