NL IVANA ČEHOKA Zapošljavanje partijskih kadrova kao na traci!

Varaždinske vijesti | 11.11.2022. u 12:05h | Objavljeno u Aktualno

Nezavisna lista Ivana Čehoka oglasila se priopćenjem za medije koje prenosimo u cijelosti:

Još prije mjesec dana upozorili smo da se sprema zapošljavanje supruga jedne naše političarke u gradskoj ustanovi. Pa će se tako ovih dana u javnoj ustanovi Gradski stanovi zaposliti se suprug Natalije Martinčević, saborske zastupnice Reformista.

Svatko se ima pravo zaposliti, međutim, svi se sjećamo da je upravo zapošljavanje Martinčevića bivši župan Čačić opravdavao svojim pravom da zaposli svoje, dodavši da je zaposlio puno uhljeba.

Suprug gospođe Martinčević tako se prvo zaposlio u županijskoj zdravstvenoj ustanovi kad je župan bio Čačić, a sada se zapošljava u gradskoj ustanovi za gradnju stanova kada gradom vlada Čačić a Bosilj poslušno zapošljava njegove kadrove po gradu i gradskim ustanovama i tvrtkama, primjerice, bez natječaja je postavio Bedekovića, Reformistu iz Toplica, na mjesto direktora razvojne agencije Sjever.

Pritom je nevjerojatno da se Martinčević zapošljava na poslove koji su opisani isključivo kao administrativni, dok se u natječaju tražilo nešto sasvim drugo, npr. znanja i potvrde o školovanju za EU projekte. Ovako glupo namješteni natječaj dugo nije viđen.

Nakon što su 2013. upravo Natalija Martinčević i Goran Habuš, zajedno s Bosiljom, prekinuli POS stanogradnju u Varaždinu, ostavivši dugove veće od 30 milijuna koje smo mi uspješno sanirali, u poljednjih 18 mjeseci Bosilj ne uspijeva na vrijeme dovršiti ni ono što smo mi započeli.

Pritom nije projektirana nijedna nova POS zgrada, ali se zato za ravnatelja Gradskih stanova zapošljava tajnik SDP-a Varaždnske žiupanije iz Bukovca, a našlo se i mjesto za donedavnog tajnika Gradske organizacije SDP-a. Da ta lista nije konačna govori zapošljavanje još nekoliko desetina članica i članova SDP-a i Reformista.

Svima je jasno da grad vodi Radimir Čačić, da je Bosilj marioneta, ali da svemu tome podršku daje Damir Habijan, prkoseći javnom stavu HDZ-a da s Čačićem ne želi sudjelovati u vlasti.

Što je sljedeće? Nakon zapošljavanja kumova i braće, zamjenika direktora Čistoće koji je ideološki blizak SDP-u i ruga se ukrajinskom narodu, nakon zapošljavanja gotovo svih Reformista na čelne pozicije, hoće li Bosilj zaposliti Markovića kako bi konačno imao sigurno radno mjesto nakon izvanrednih izbora kojih se tako boje? - kaže se u priopćenju za javnost  Nezavisne liste Ivana Čehoka