NL Ivana Čehoka: U gradskom poglavarstvu vlada kolaps Foto: Martin Novosel

NL Ivana Čehoka: U gradskom poglavarstvu vlada kolaps

VV | 10.10.2022. u 12:51h | Objavljeno u Aktualno

Nezavisna lista Ivana Čehoka je danas održala novinarsku konferenciju u kojoj se osvrnula na aktualnosti vezane uz gradsku vlast i gradonačelnika Neven Bosilja. Ivan Čehok je ustvrdio da u gradskom poglavarstvu vlada kadrovski kolaps te da je pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća, Vesna Haluga podnijela ostavku.

- Gospođa koja je došla iz Međimurja je drugi dan po preuzimanju vlasti podnijela ostavku, a dovedena je kao spasiteljica. Bosilj je ustvrdio da se nitko više ne javlja na natječaje, a u gradu je zaposleno jako puno isluženih ljudi iz SDP-a koji ne mogu voditi grad u smislu razvoja i dovođenja sredstava EU fondova, što objašnjava zašto nemamo nijedan novi projekt - rekao je Čehok.

Također smatra da će problemi nastati kod realizacije projekta reciklažnog dvorišta.

- Moram reći da po našem mišljenju ćemo biti penalizirani zbog spremnika koje moramo koristiti sljedećih pet godina, a uvođenjem polupodzemnih spremnika, koji nisu dobri za grad prema našem mišljenju, te micanjem tih spremnika zaustaviti provođenje EU projekta koji mora biti u uporabi do 2025. godine - ustvrdio je Čehok.

Ustvrdio je da se potpisana nagodba s T&H Investom razlikuje od one za koju su glasali vijećnici u Gradskom vijeću Varaždina.

- Potpisana nagodba se razlikuje od one za koju se glasalo. Dodala se jedna obveza Gradu Varaždinu za koju vijeće uopće nije znala. To vam govori da Bosilj više ne nadzire i ne može nadzirati provjeriti rad svojih suradnika. I sami možete vidjeti da se natječaji prvo namjeste pa se ponište, a to je postala uobičajena praksa - rekao je Čehok.

Ujedno je i naglasio da se odgajateljicama u vrtićima nisu povisile plaće te da u ovom trenutku zarađuju i manje od čistačica gradskim tvrtkama.

- Godinu i pol dana Grad ne može odobriti povećanje plaće, a mi na taj način uništavamo socijalni kapital. To definitivno nije dobro. Naša briga za obrazovanje nikada nije bila samo na riječima od obnove, dogradnje do podizanja materijalnog standarda, a koliko čujem da se spremaju radikalnije mjere poput prosvjeda protiv gradske vlasti - rekao je Čehok.

Mario Lešina je naglasio da se svjedoči isti problem sa sakupljanjem otpada u Varaždinu kao i u Zagrebu.

- Mi smo ostavili projekte za postavljanje podzemnih spremnika i sredstva za to koja su bila rezervirana. Čistoća i dalje grca u problemima i pred kolapsom je. Druga gradska poduzeća poput Tehnološkog parka su odjednom u gubicima. Park je dograđen i rekonstruiran te treba regenerirati nove poduzetnike i prihode. To je nekompetencija i govori koliko Grad brine o gospodarstvenicima - zaključio je Lešina.