NL Ivana Čehoka: Bosilj zaustavlja Kućansku rampu klevetama i obmanama jer „projekt nije njegov" Foto: Ilustracija

NL Ivana Čehoka: Bosilj zaustavlja Kućansku rampu klevetama i obmanama jer „projekt nije njegov"

VV | 9.8.2021. u 11:30h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj javno obznanio da se od podzemnog rotora kod Kućanske rampe, projekta za koji je krajem prošle godine dobivena lokacijska dozvola, odustaje, javili su se inicijatori tog projekta iz Nezavisne liste Ivana Čehoka. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Opće je poznata činjenica da se SDP u svom političkom funkcioniranju služi lažima stoga moramo reagirati na izjave gradonačelnika Bosilja koji govori da za projekt „izgradnje podzemnog rotora“ nećemo dobiti suglasnost MUP-a te da će stanari nekih okolnih ulica ostati bez dvorišta. Da nije lijen pročitati projektnu dokumentaciju Bosilj bi saznao da to nije istina, a na stranici 21. projektne dokumentacije nalazi se dokument MUP-a koji kaže da „ne postoje zapreke za rekonstrukciju raskršća i izgradnju podvožnjaka i rotora“. U istom dokumentu jasno se vidi da je autor projekta prof.dr.sc. Božo Soldo, pročelnik odjela za graditeljstvo na Sveučilšta Sjever, zajedno s stručnjacima iz raznih područja.

Podsjetit ćemo Bosilja da je projekt „Kućanske rampe“ dobio suglasnost svih 11 javnopravnih tijela. Stoga je jasno da Bosilj zaustavlja projekt klevetama i obmanama samo zato jer „projekt nije njegov“. Da nešto zna o prometu ili da se kvalitetno informirao vidio bi da diljem EU postoji niz podvožnjaka visine 3 metra.

Istovremeno dok kritizira projekt „Kućanske rampe“ koji ima sve potrebne suglasnosti, Bosilj i njegovi koalicijski partneri provode „selidbu“ 16.500 tona baliranog otpada u Brezju bez ikakvog projekta, bez studije utjecaja na okoliš, bez suglasnosti i analiza. Podsjetimo da je Bosilj rekonstrukciju parkirališta u Trakošćanskoj ulici prijavio inspekciji jer „nije postojao glavni projekt“, ali sada u svojoj raboti ne primjenjuje iste kriterije koje je nekada gorljivo zastupao.

U tome i Bosiljev intimus, Vjeran Strahonja, poznat po traženju stotina analiza i suglasnosti u ovom slučaju ne vidi problem iako su nekada zajedno prijavljivali svaku aktivnost Čehokove administracije kome su stigli iako su znali da za sve postoji uredna dokumentacija.

S obzirom da je Bosilju i ekipi teško pronaći dokumentaciju koju navodimo, u ovom priopćenju šaljemo stranicu 21. koja govori da MUP smatra da ne postoje zapreke te da će izdati suglasnost. Ostalih 10 suglasnosti javnopravnih tijela objavit ćemo kada se Bosilj i ekipa ponovno odluče klevetati struku, a toliko proklamiranu meritokraciju primjenjivati samo kad su SDP-ovi „stručnjaci“ u pitanju."