Ništa od peticije u Varaždinu: "Grad Varaždin uskratio Gradu Ivancu štandove" Foto: ilustracija

Ništa od peticije u Varaždinu: "Grad Varaždin uskratio Gradu Ivancu štandove"

Varaždinske vijesti | 24.8.2022. u 08:48h | Objavljeno u Aktualno

Ništa od peticije protiv otvaranja kamenoloma Siljevec čije je potpisivanje – na upite i inicijativu brojnih građana Varaždina i varaždinskih udruga – bilo najavljeno za danas.

>> Peticiju protiv kamenoloma od sutra će moći potpisati i svi Varaždinci

- Naime, Gradu Ivancu je sinoć u 19.37 sati od Gradske tržnice d.o.o. Varaždin stigla obavijest "da je nakon konzultacija, stav Grada Varaždina da tijekom trajanja Špancirfesta ne odobrava zakup štandova za potpisivanje peticije" te da stoga povlači odobrenje Gradu Ivancu za zakup štanda i korištenje javne površine na Trgu bana Jelačića koje je je već bilo izdano za razdoblje od 24. kolovoza do 4. rujna - priopćili su iz Grada Ivanca.

- Napominjemo da je Grad Ivanec poslao zamolbu i Gradu Varaždinu i za korištenje javne površine i zakup štanda za potrebe potpisivanja peticije u samom gradu, međutim, i to je glatko odbijeno. Stoga obavještavamo građane Varaždina, sve planinare, izletnike, prirodnjake te sve one koji na području Ivanečke Željeznice, Margečana, Stažnjevca, Prigorca i okolice imaju svoja imanja – od peticije ništa jer Grad Varaždin ne dozvoljava! - poručili su iz Grada Ivanca.

Označeno u