Peticiju protiv kamenoloma od sutra će moći potpisati i svi Varaždinci Foto: VV arhiva

Peticiju protiv kamenoloma od sutra će moći potpisati i svi Varaždinci

Varaždinske vijesti | 23.8.2022. u 17:07h | Objavljeno u Aktualno

- Val rastućeg nezadovoljstva građana protiv otvaranja kamenoloma u Siljevcu, koji bi rezultirao devastacijom Ivančice, ali i Ivanečke Željeznice i okolnih naselja, širi se sjeverom Hrvatske! - ističu iz Grada Ivanca.

Dodaju kako se u gradsku upravu Ivanec svakim danom javljaju udruge i građani iz cijele Varaždinske i okolnih županija spremnih u svojim naseljima organizirati peticije i tako "dati svoj glas protiv zla koje nam se valja".

Od sutra, 24. kolovoza, pa sve do 4. rujna peticiju će moći potpisati i svi Varaždinci i to na štandu na gradskoj tržnici Varaždin (kod BIPA-e) svakodnevno od 8 do 12 sati

- Napominjemo da je Grad Ivanec od Grada Varaždina zatražio dozvolu za korištenje javne površine za štand na Franjevačkom trgu, ispred Varteksove robne kuće (kako bi peticiju mogli potpisati i brojni posjetitelji Špancirfesta), ali ju je Grad Varaždin odbio pod obrazloženjem da su sve površine dane na korištenje TZ-u za potrebe Špancirfesta. Grad Ivanec je stoga susjednom Gradu poslao novu zamolbu, da mu omogući javnu površinu za postavljanje štanda u terminu nakon završetka Špancirfesta, od 29. kolovoza do 4. rujna - poručili su iz Grada Ivanca.

U Ivancu se potpisivanje peticije nastavlja sutra, u srijedu, 24. kolovoza, te u subotu, 27. kolovoza:
- na štandovima na gradskoj špici, na tržnici te kod Lidla od 8 do 11 sati
- peticiju možete potpisati svaki radni dan od 7 do 15 sati kod ulaza u Gradsku vijećnicu Ivanec

Građani peticiju mogu potpisati i u svom mjesnom odboru, po rasporedu i na lokalitetu koji će svaki mjesni odbor objaviti na svojim oglasnim pločama.

U četvrtak, 25. kolovoza, Grad Ivanec će u Poduzetničkom inkubatoru u 18.30 sati održati sastanak sa svim udrugama koje su izrazile spremnost da se uključe u prikupljanje potpisa.

- A nakon toga ćete svoj potpis na peticiju protiv otvaranja kamenoloma moći dati i u svojim poduzećima, na sportskim i rekreacijskim manifestacijama, kod planinarskih i lovačkih domova, na koncertima i drugim zabavnim priredbama, ukratko, svugdje gdje se okuplja velik broj ljudi. Potpišite peticiju! Recite NE kamenolomu i DA za našu Ivančicu, za ljude i živi svijet, za izvore vode! - poručili su iz Grada Ivanca.