Na prijedlog SDP-a donesena rezolucija „Varaždinska županija - sigurno mjesto za žene“ Foto: SDP

Na prijedlog SDP-a donesena rezolucija „Varaždinska županija - sigurno mjesto za žene“

vv | 13.6.2024. u 13:32h | Objavljeno u Aktualno

Na jučerašnjoj sjednici županijske skupštine, usvojeno je nekoliko inicijativa predloženih od strane Kluba vijećnika SDP-a. Prenosimo priopćenje SDP-a:

Smještaj za roditelje u bolnici i transparetni proračun

U ime Kluba vijećnika, predsjednik Kluba Luka Zrinski prvo se nadovezao na pitanje postavljeno na prošloj sjednici, a vezano uz sufinanciranje smještaja roditelja s djecom u varaždinskoj bolnici.

Nakon što je dio općina i gradova s područja Varaždinske županije prihvatio ovu inicijativu, župan je potvrdio da se slaže s ovom inicijativom te će o njoj detaljnije razgovarat s (grado)načelnicima s prostora naše županije.

Još jedna inicijativa bila je vezana uz uvođenje aplikacije Transparentni proračun, kojim bi građani imali bolji, brži i jednostavniji uvid u način na koji Županija i njene ustanove troše svoja proračunska sredstva.

Rezolucija „Varaždinska županija – sigurno mjesto za žene“

Nakon što je Luka Zrinski ispred Kluba vijećnika SDP-a prije nekoliko mjeseci inicirao donošenje ove rezolucije, na današnjoj sjednici ova rezolucija je donesena i Županija se njome obvezala poduzeti niz radnji u cilju zaštite žena od nasilja.

U svom izlaganju, vijećnik Zrinski pohvalio je donošenje ove rezolucije te naglasio kako je ona tek početak cijelog procesa te da je sada uloga Županije da se svojim radnjama aktivnije uključi u suzbijanje rastućeg problema diskriminacije i nasilja nad ženama diljem naše županije.

SDP će pratiti daljnje aktivnosti Županije u provođenju ove rezolucije te i dalje upozoravati na probleme s kojima se naši sugrađani suočavaju te predlagati nove inicijative u svrhu poboljšanja života žitelja cijele Varaždinske županije.

Izvještaji zdravstvenih ustanova i Doma umirovljenika

Vijećnici Ruža Jelovac i Nino Ivanuša u raspravi o izvještajima zdravstvenih ustanova i doma umirovljenika naglasili su kako su potrebni konkretni zaključci i smjernice za unapređenje zdravstvenog sustava na području naše županije. Klub vijećnika SDP-a u više je navrata predlagao konkretna rješenja za koje nije bilo previše sluha, te stoga pozivamo većinu u Skupštini da se aktivnije uključi u rješavanje problema u zdravstvu.