Ministar Butković: Varaždin će biti logističko i željezničko središte

N.P. | 15.5.2017. u 14:48h | Objavljeno u Aktualno

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, danas se na Željezničkom kolodvoru sastao s kandidatom za gradonačelnika Damirom Habijanom i njegovim zamjenicima, Sanjom Zember i Denisom Čupićem. Tema sastanka bila je kućanska rampa.

- Kućanska rampa dijeli grad Varaždin, otežava promet ali i ugrožava sigurnost Varaždinaca i Varaždinki - rekao je Habijan, navodeći kako taj problem postoji već desetljećima ali da se i dalje nije riješio.

Kandidat za zamjenika gradonačelnika Denis Čupić rekao je da je jedna od njihovih glavnih mjera u gospodarskom programu ponovno pozicioniranje Varaždina kao centra regije.
- Svi smo svjedoci da je za vrijeme Milanovićeve Vlade iz Varaždina povučena HŽ infrastruktura u Koprivnicu, a time je grad Varaždin izgubio značaj koji je uvijek imao kao logističko čvorište, kako željezničko tako i cestovno - rekao je Čupić.

Ministar Butković istaknuo je problematiku kućanske rampe.
- Ovdje će se izgradnjom naselja i doseljavanjem ljudi stvoriti prometni kolaps. Činjenica je da se tu nešto mora napraviti i taj problem treba riješiti u suradnji s gradom Varaždinom - rekao je ministar, navodeći kako bi se osim kućanske rampe, trebao sagledati i problem samog željezničkog kolodvora koji se treba obnoviti i rekonstruirati sredstvima iz EU fondova.

- U novom ustrojstvu HŽ infrastrukture napravit ćemo sve da Varaždin bude i logističko i željezničko središte kao što je oduvijek bio - zaključio je ministar Butković.

Među prisutnima bili su i kandidat za župana Alen Runac, i saborski zastupnici Josip Križanić i Anđelko Stričak.