Milanović: Sve je jako skupo, a mirovine su i dalje male zbog nesposobnosti Vlade Foto: screenshot HRT

Milanović: Sve je jako skupo, a mirovine su i dalje male zbog nesposobnosti Vlade

Varaždinske vijesti | 7.9.2024. u 12:45h | Objavljeno u Aktualno

„Sve je jako skupo”, upozorio je danas predsjednik Republike Zoran Milanović, a na pitanje da li očekuje poskupljenja s obzirom na smanjenje mjera od strane Vlade kazao je da će „biti skuplje”.

Stav Vlade koja kaže da ipak neće doći do poskupljenja, komentirao je ironično: „Onda neće, budući da oni samo govore istinu i uvijek istinu, a nikad ništa drugo“.

Novinare je interesiralo i mišljenje predsjednika Milanovića da li je vrijeme da se prekine državni intervencionizam na tržištu energenata:

„Treba zaštiti one koji žive teže, a to su prvenstveno umirovljenici za koje se nisu, iz ne znam kojeg razloga, nikada potrudili izračunati neku održivu formulu. Prosječna mirovina je ostala na 40% plaće, isto kao kada sam ja bio premijer u puno težim uvjetima i okolnostima. To je neopravdano, neodrživo i s tim se ne da živjeti. Tada je za to bilo opravdanja i koja ja nisam tražio, ali tad umirovljenici nisu prosvjedovali. Bili su svjesni situacije i kako stvari stoje. Mirovine stoje ovako nisko prije svega zbog nesposobnosti Vlade, a ne zbog toga što se to ne može riješiti. Plaće jesu nominalno rasle, ali nemojmo zaboraviti da je i inflacija rasla“, kazao je dodavši kako ne vrijedi isto tisuća eura prije 10 godina i danas.

Označeno u