Martinčević: "Hoće li i kada saga s Trakošćanskim jezerom završiti?" Foto: VV arhiva

Martinčević: "Hoće li i kada saga s Trakošćanskim jezerom završiti?"

I.D. / Varaždinske vijesti | 24.5.2023. u 12:03h | Objavljeno u Aktualno

Početkom svibnja trebali su biti završeni radovi na čišćenju Trakošćanskog jezera od nataloženog sedimenta.

No, rok za završetak radova više je puta prolongiran, a prema posljednjim informacijama, radovi bi trebali biti gotovi do kraja ove godine.

>> JEZERO KOJEG NEMA Hoće li Trakošćansko jezero konačno dočekati stari sjaj?

>> SDP: Tko to mulja s muljem u Trakošćanu, gdje je novac i zašto radovi nisu završeni?

O ovoj temi pitanje na aktualnom satu Županijske skupštine postavila je i vijećnica Natalija Martinčević.

- Riječ je o jednom u nizu projekata osmišljenih u prošlom mandatu. To je katastrofalno, svi su se poslikali na radovima, no ništa dobroga se nije dogodilo. A što se dogodilo? Porasli su troškovi, pomiču se rokovi, potonuli su neki strojevi, to je sve vodio stručni kadar HDZ-a, najavljene su neke smjene, no još uvijek se nije dogodila smjena odgovornih. Hoće li i kada ta saga s Trakošćanskim jezerom završiti i koliko će ta nesposobnost koštati građane Varaždinske županije? - upitala je Martinčević.

Odgovorio joj je župan Anđelko Stričak.

- Ispravak netočnog navoda. Nisam ja pozvao premijera na potpisivanje ugovora, nego moj prethodnik, koji je bio zamjenik predsjednika Upravnog vijeća Hrvatskih voda. Možda njega treba pitati kako je došlo do tog projekta - kazao je Stričak.

- Čačić je u svom mandatu završio sve što je mogao, sad se to trebalo odraditi. Vi ste taj koji sve to mora pratiti i koordinirati - odgovorila mu je Martinčević.