Marin Bosilj i dalje na čelu Zavoda za javno zdravstvo: "Naglasak će biti na novoj zgradi Zavoda" Foto: VV arhiva

Marin Bosilj i dalje na čelu Zavoda za javno zdravstvo: "Naglasak će biti na novoj zgradi Zavoda"

| 1.2.2022. u 11:04h | Objavljeno u Aktualno

Marin Bosilj i sljedeće će četiri godine biti ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije.

Kako doznajemo, na natječaj za imenovanje ravnatelja, objavljen u Narodnim novinama 15. prosinca, stigla je samo jedna prijava - i to ona dosadašnjeg ravnatelja. Podsjetimo, Marin Bosilj je na funkciji ravnatelja Zavoda od siječnja 2018. godine.

>> Raspisan natječaj za ravnatelja županijskog Zavoda za javno zdravstvo

Novog/starog ravnatelja upitali smo na čemu će biti naglasak u narednom mandatu.

- Naglasak će biti na novoj zgradi Zavoda za javno zdravstvo. Nadamo se da ćemo do kraja godine imati svu potrebnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu, tako da bi gradnja počela na početku 2023. godine - rekao nam je Bosilj.

>> Epidemija pokazala da trebaju adekvatni prostor: Zavod za javno zdravstvo dobit će novu zgradu

>> Obnovljena zgrada mikrobiologije i rendgena, kreće gradnja nove zgrade Zavoda za javno zdravstvo

Komentirao je i aktualnu situaciju s pandemijom koronavirusa, budući da djelatnici Zavoda posljednjih dana testiraju i više od 1.000 uzoraka dnevno.

- Da, imamo puno testiranja i epidemioloških anketa, ali zasad nekako uspijevamo - napomenuo je, no ukazao je na drastičan pad interesa za cijepljenje protiv koronavirusa.

- Sada smo kroz cijeli tjedan cijepili tek nešto više od 500 osoba na punktu u OB Varaždin, i još 500-tinjak po velikim tvrtkama, a inače smo samo na punktovima tjedno cijepili po 2.000-2.500 osoba. Stoga ćemo još ovaj tjedan iamti tri punkta, ali vjerojatno ćemo ih zatim smanjivati na jedan tjedno, jer i među osobama koje dolaze na cijepljenje, njih više od 90 posto dolazi na treću dozu - pojasnio je Bosilj.