KUĆANSKA RAMPA Podzemni rotor nije dobar jer je prenizak za interventna vozila, traži se novo rješenje Foto: Ilustracija/Arhiva VV

KUĆANSKA RAMPA Podzemni rotor nije dobar jer je prenizak za interventna vozila, traži se novo rješenje

IHR/Varaždinske vijesti | 8.8.2021. u 11:52h | Objavljeno u Aktualno

Od podzemnog rotora kod Kućanske rampe, projekta za koji je krajem prošle godine dobivena lokacijska dozvola, očito neće biti ništa.

- Kada bi se išlo u realizaciju podzemnog rotora, prema postojećem projektu taj rotor nema dovoljnu visinu da njime mogu prolaziti vatrogasci i druga interventna vozila. Mi za takav rotor nećemo dobiti suglasnost MUP-a – rekao je varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj u VTV emisiji Varaždin info.

Dodao je kako bi zbog takvog projekta više od 10 sugrađana ostalo bez svojih kolnih ulaza za vozila, a Ulica Rudolfa Horvata bi morala postati jednosmjerna.

- Da ne govorim kako se na toj poziciji nalazi glavni kolektorski vod, za čije izmicanje bi, prema procjenama, trebali 20 milijuna kuna – rekao je Bosilj.

Najavio je kako trenutno intenzivno rade na novom rješenju koje će javnost vidjeti kroz dva, tri mjeseca i koje će, kaže Bosilj, sigurno realizirati u ovom mandatu.

- Sve ovo što je bilo dosad je izgubljeno vrijeme i bačen novac za taj projekt – ustvrdio je Bosilj.

- Kućanska rampa: u tijeku analiza idejnog projekta temeljem kojeg je dobivena lokacijska dozvola

Označeno u