Kućanska rampa: u tijeku analiza idejnog projekta temeljem kojeg je dobivena lokacijska dozvola Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Kućanska rampa: u tijeku analiza idejnog projekta temeljem kojeg je dobivena lokacijska dozvola

IHR/Varaždinske vijesti | 21.7.2021. u 20:00h | Objavljeno u Aktualno

Problem Kućanske rampe trebao bi se riješiti uz pomoć EU novca. Najavio je to varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj na konferenciji “EU fondovi 2021.-2027. - Nove prilike”, koja je krajem lipnja održana u Varaždinu.

- U ovom trenutku Grad Varaždin ima u provedbi 15 projekata čija je ukupna vrijednost veća od 137 milijuna kuna, a pripremljeno je i sedam novih projekata za koje su objavljeni ili se ubrzo očekuje objavljivanje javnih poziva za dostavu projektnih prijedloga. U sljedećem financijskom razdoblju Grad Varaždin očekuje povlačenje barem duplo više novaca iz EU fondova nego što je to bilo do sada - rekao je Bosilj, a kao jedan od glavnih projekata koji se priprema za novu financijsku omotnicu EU je i željezničko-cestovni prijelaz u Aninoj ulici u Varaždinu, svima poznat kao Kućanska rampa.

kucanska_rampa.jpg

Idejno rješenje rekonstrukcije Kućanske rampe koje bi trebalo riješiti jedno od najvećih prometnih čepova u Varaždinu predstavljeno je još u proljeće 2019. godine. Autor rješenja je Božo Soldo, profesor sa Sveučilišta Sjever, koji je godinu i pol prije službenog predstavljanja projekta rekonstrukcije Kućanske rampe putem društvenih mreža široj javnosti predstavio projekt, a potom ga je i na svojoj Facebook stranici objavio i bivši varaždinski gradonačelnik kako bi “ispipao” što kažu građani. Prošle godine u prosincu dobivena je i lokacijska dozvola, a u Gradu Varaždinu su nam prije desetak dana potvrdili kako je u tijeku analiza idejnog projekta.

- Budući da postoje određene rezerve struke oko održivosti takvog rješenja, trenutno je u tijeku analiza idejnog projekta temeljem kojeg je dobivena lokacijska dozvola, a kojom će se utvrditi da li je takvo rješenje izvedivo i financijski održivo te, ako nije, može li se barem iskoristiti lokacijska dozvola i u glavnom projektu doraditi do funkcionalnosti koja nam je potrebna. U oba slučaja raspisuje se javna nabava za izradu glavnog projekta. U suprotnom, radi se novo idejno rješenje i tada su prethodne četiri godine i otprilike milijun kuna izgubljeni. Očekivani troškovi izgradnje su oko 100 milijuna kuna, a projekt bi se dijelom, ovisno o tome koliko će biti sredstava, financirao iz ITU mehanizma kao i drugih EU fondova na koje ćemo aplicirati - kažu u Gradu Varaždinu.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci