KRENULO NA VELIKO U Međimurskoj županiji u nekoliko sati cijepljeno 1100 osoba Foto: Međimurska županija

KRENULO NA VELIKO U Međimurskoj županiji u nekoliko sati cijepljeno 1100 osoba

VV | 20.2.2021. u 18:34h | Objavljeno u Aktualno

- U Međimurskoj županiji danas je počela druga faza cijepljenja i to masovnim cijepljenjem osoba starijih od 65 godina te kroničnih bolesnika. Na cijepljenju je angažirano 80 ljudi, a punktovi su osigurani u Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću, pripremljen je i prenamijenjen prostor, osigurana voda, voće, sanitarni prostori, prostori za odmor, administrativna sestra, sestra uz liječnika, redari, volonteri, hitna pomoć i internetska veza.

U nekoliko sati cijepilo se oko 1100 građana: 500 u Čakovcu te po 300 u Prelogu i Murskom Središću. Iz Pozivnog centra za naručivanje cijepljenja Doma zdravlja tijekom tjedna su se pozivali građani prema redoslijedu prijave (prvih 1093) i prema kriterijima propisanim za drugu fazu cijepljenja (stariji od 65 godina i/ili kronični bolesnici). Također, spremna je i rezervna lista s popisom osoba koje će u slučaju nedolaska na cijepljenje naručene osobe biti pozvane da se taj dan odazovu na cijepljenje.

U cijeloj organizaciji pomažu volonteri Crvenog križa, zaposlenici škola, članovi DVD-a, komunalni redari, policija, liječnici obiteljske medicine, timovi epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo, timovi hitne medicine i djelatnici Međimurske županije. Prema planu, sljedećeg vikenda moglo bi se cijepiti oko 2000 osoba u Međimurskoj županiji, koja danas bilježi četiri nova slučaja oboljeih od koronavirusa: od 131 osobe testirane PCR metodom evidentirana su tri pozitivna slučajeva, a na temelju kliničke slike jedan pozitivni slučaj.

U protekla 24 sata oporavilo se 16 osoba, a broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 124.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 30 pacijenata pozitivnih na virus COVID-19, na respiratoru su tri pacijenta, a u proteklih 24 sata nije bilo preminulih. Na invazivnoj respiraciji se nalaze 3 covid pozitivna pacijenta. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Označeno u