Počinje zaprašivanje komaraca na području Grada Varaždina, objavljeni detalji Foto: pixabay/ilustracija

Počinje zaprašivanje komaraca na području Grada Varaždina, objavljeni detalji

vv | 1.8.2022. u 16:16h | Objavljeno u Aktualno

Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije provodit će mjere larvicidne dezinsekcije komaraca na području Grada Varaždina u utorak, 2. kolovoza te mjere adulticidne dezinsekcije komaraca na području Grada Varaždina u četvrtak, 4. kolovoza.

Larvicidno suzbijanje će se provoditi na području Dravske park šume s pojasom uz Dravski kanal i stari tok Drave, na području šetališta Vatroslava Jagića, na području oko Gradskog groblja Varaždin, u Parku Ivana Pavla 2, Parku mladih, na javnoj površini u Brezju te na području Kapucinskog trga.

Dezinsekcija će se provoditi sa sredstvom Dimilin TB-2.

Mjere adulticidne dezinsekcije komaraca na području Grada Varaždina provodit će se u četvrtak, 4. kolovoza.

Suzbijanje će se provoditi u terminu od 4 do 6 sati sati na  javnim površinama u stambenom dijelu slijedećih naselja: Gojanec, Jalkovec, Črnec Biškupečki, Kućan Marof, Kućan Donji i Kućan Gornji.

Dezinsekcija će se provoditi sa sintetskim piretroidom PHOBI SUPER PB koji je odobren od strane Ministarstva zdravstva. Tretman suzbijanja će se provoditi metodom hladnog zamagljivanja (ULV) s motornog vozila.

- Mole se građani da se u navedeno vrijeme ne zadržavaju na otvorenom prostoru na navedenim lokacijama i da zatvore svoje prozore. Također se mole pčelari, ako na navedenim lokacijama imaju pčele, da ih zatvore u košnice za vrijeme provođenja tretmana suzbijanja komaraca - apeliraju iz Grada Varaždina.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, akcija suzbijanja se odgađa za sljedeći dan, odnosno do poboljšanja vremenskih prilika.