Iz Fonda kažu da je korekcija za sortirnicu iznosila 169.000 eura, a Bosilj pojašnjava da se odnosila na iskopano smeće

| 7.10.2024. u 19:00h | Objavljeno u Aktualno
I dok bivši gradonačelnik Ivan Čehok tvrdi da će Grad Varaždin za izgradnju sortirnice na Motičnjaku biti penaliziran s 420 tisuća eura, iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potvrđuju da je za sortirnicu izrečena financijska korekcija ali na iznos od oko 169.300 eura i da je projekt završen. Gradonačelnik Neven Bosilj pak pojašnjava da je ukupno isplaćeni iznos za sortirnicu umanjen jer su troškovi izgradnje na kraju bili manji od predviđenih te zbog zbrinjavanja iskopanog otpada koji je na kraju morao financirati Grad Varaždin.

Plaća li Grad Varaždin penale zbog propusta prilikom izgradnje sortirnice na Motičnjaku, pitanje je koje je ovih dana pokrenuo bivši gradonačelnik i gradski vijećnik Ivan Čehok tvrdeći kako gradske vlasti taje i skrivaju dokumente, a koje se, između ostalog, tiču upravo i te teme.

- Mi ćemo plaćati ogromne penale za njihov šlamperaj i za postupke koji su bili u provedbi europskih projekata. Na 22. stranici nalaza revizije imate informaciju da je Grad dobio korekciju EU projekta, a to su zapravo penali u visini od 420 tisuća eura. Znači Grad Varaždin je penaliziran na projektu koji je manji od 4 milijuna eura s nekakvih 11 posto - tvrdi Čehok dodajući kako je ova penalizacija vrijednost zbog koje sortirnica nikad neće biti profitabilna.

Iz Grada su, i nakon brojnih medijskih upita da se pojasni ta situacija, odgovorili kako penalizacije nema i da “Čehok ponovno laže”. Na upit Varaždinskih vijesti iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potvrđuju da je izrečena financijska korekcija, ali na znatno manji iznos od onog kojeg spominje Čehok, i to kao nekakvu buduću penalizaciju. Iz Fonda također ističu da je projekt zaključen, a gradonačelnik Neven Bosilj pojašnjava kako je došlo do smanjenja ukupno isplaćenih sredstava...

Više o ovoj temi možete pročitati u novom broju Varaždinskih vijesti...