ilustracija

Investicijski boom u Gospodarskoj zoni Brezje u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 2.4.2021. u 11:15h | Objavljeno u Aktualno

Još dvije tvrtke kupile su zemljište u Gospodarskoj zoni Brezje na ulazu u grad Varaždin pa se s pravom već može govoriti u investicijskom boomu jer je u samo nekoliko mjeseci pet poduzetnika kupilo zemljišta u toj zoni. Na temelju Javnog natječaja za prodaju nekretnina u Varaždinu prodane su dvije građevinske parcele.

Tvrtki TERRALOG d.o.o. iz Varaždina prodana je građevinska parcela ukupne površine 4460 m² po cijeni od 630.153,40 kn za izgradnju poslovne zgrade. Ukupna vrijednost planirane investicije iznosi 1,7 milijuna €. Također, varaždinskoj tvrtki LOGI-ŠPED d.o.o. prodana je građevinska parcela ukupne površine 1100 m² po cijeni od 153.285 kn za izgradnju i otvaranje poslovnog prostora i radionice.

Gradonačelnik dr. Ivan Čehok smatra da se već sada može govoriti o najvećoj industrijskoj zoni nakon Slobodne zone Varaždin te da je u međuvremenu još jedan investitor poslao pismo namjere za kupnjom zemljišta u Brezju.

U okolnostima stagnacije gospodarstva i pandemije u Hrvatskoj, Varaždin se može pohvaliti novim ulaganjima, što će još dodatno smanjiti ionako najmanju stopu nezaposlenosti u Hrvatskoj