Intenzivni ljetni radovi na uređenju varaždinskih ulica, uskoro će biti postavljene 3 nove kamere za kontrolu brzine

VV | 10.8.2022. u 11:46h | Objavljeno u Aktualno

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i pročelnik Upravnog odjela za gradnju i komunalno gospodarstvo Vlado Podbrežnički,obišli su lokacije na kojima su završeni ili su u završnoj fazi radovi na uređenju ulica i komunalno-prometne infrastrukture. Unatoč visokim temperaturama, intenziviraju se radovi na uređenju varaždinskih ulica kako bi sve planirano bilo završeno u roku.

U naselju Hrašćica, uređena je Ulica Miljenka Stančića u punom profilu, pa sada vlasnici obiteljskih kuća u tom dijelu grada konačno imaju uređeni pristup svojim kućama.

U Donjem Kućanu završeni su radovi na uređenju nogostupa kod vrtića i stajališta autobusa koji će znatno pridonijeti sigurnosti pješaka, naročito djece.

Također, u samom gradu, prioritet je sigurnost sudionika u prometu, čemu se kontinuirano prilagođava i komunalno-prometna infrastruktura. Tako je nedavno završeno postavljanje uspornika prometa u vrlo prometnoj Trakošćanskoj ulici te Ulici Juraja Križanića kod dječjeg vrtića.

Također, uskoro će biti postavljene nove 3 kamere za kontrolu brzine u Jalkovečkoj ulici, ulici Krešimira Filića i Koprivničkoj (kod restorana „Lav“). Pozicije kamera i tzv. „ležeći policajci“ koji pridonose smanjivanju brzine kretanja vozila postavljeni su na mjestima koja su, uvažavajući molbe i zapažanja građana tih dijelova grada, odredili prometni stručnjaci.

U samom gradu Varaždinu pred završetkom su obimniji radovi u Ulici Tina Ujevića. Preostaje nanošenje završnog sloja asfalta te će ulica i novouređena parkirna mjesta koja koriste stanari okolnih višestambenih zgrada biti uskoro ponovno u funkciji. Preostali su i završni radovi na asfaltiranju Ulica kardinala Franje Kuharića te dijela Vinkovačke i Vukovarska ulice.

Prilikom obilaska radova, zamjenik gradonačelnika i pročelnik pozitivno su ocijenili dinamiku odvijanja radova, a posebnu pozornost posvetili su odvodnji oborinskih voda te unapređenju biciklističke infrastrukture.

Uočili su još niz detalja na javnim površinama koje bi svakako valjalo urediti i sanirati kako bi građani imali primjereno uređene i sigurne prometnice te će radovi, bez obzira na stalno povećanje cijena građevinskog materijala biti nastavljeni punim intenzitetom, sukladno planu.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci