Inspektorat o lovcima kod Grabanica: "Utvrđena je povreda Zakona o lovstvu" Foto: FB

Inspektorat o lovcima kod Grabanica: "Utvrđena je povreda Zakona o lovstvu"

Varaždinske vijesti | 28.3.2023. u 21:00h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinka koja je prije nekoliko mjeseci objavom na Facebooku upozorila na lovce pored stambenog naselja Grabanice ponovno se javila, a ovaj put, kako je navela, razveselila ju je obavijest Državnog inspektorata.

Podsjetimo, u prosincu prošle godine napisala je da su ona i nekoliko njenih prijateljica šetale sa psima kod stambenog naselja Grabanice kad su naišle na lovce - s puškama. Odmah su obavijestile policiju, inspektorat i gradsku upravu.

lovci_fb_23122022_1.jpg

No, na sastanku održanom nekoliko dana kasnije u gradskoj upravi, na kojem su, uz zamjenika varaždinskog gradonačelnika Miroslava Markovića, sudjelovali i predstavnici PU varaždinske, Lovačke udruge Fazan Varaždin, tvrtke Cedrus Forest d.o.o. koja je ovlašteni izvršitelj provođenja Programa zaštite divljači na području Grada Varaždina, voditelj Odsjeka za komunalno, prometno i poljoprivredno redarstvo i komunalni redar, utvrđeno je, među ostalim "da nije utvrđeno nikakvo kršenje Zakona".

>> Lovci lovili pored Grabanica?: "Riječ je o lovištu, nije utvrđeno kršenje zakona"

Navedeno je i da su lovci provodili "zakonom definirane redovne aktivnosti istjerivanja i lova predatora kao što su lisica i čagalj na području lovišta V/105 (područja na kojem su se zatekle sugrađanke u šetnji sa svojim psima)".

lovci_grad_varazdin_sastanak_23122022.jpg

Ipak, čini se da Državni inspektorat - Područni ured Varaždin, Služba šumarske i lovne inspekcije - misli drugačije.

Kako su naveli u odgovoru Varaždinki, obavili su inspekcijski nadzor prilikom kojeg je "utvrđena povreda Zakona o lovstvu i propisa donesenih na temelju njega, te je protiv počinitelja prekršaja podnesen optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu".

- Danas sam primila obavijest Državnog inspektorata. Iskreno me razveselila. Nakon ružnih scena kvazi muškaraca u maslinastim odjelima, zatečenih u magli, s puškama, 160 metara od prvih kuća grada Varaždina te mojih prijava nadležnim institucijama, desilo se sljedeće: - PU Varaždinska: iako sam ih zvala s polja, na uviđaj u narednom satu nisu izašli, zapisnik koji su kao napravili i koji sam tražila na uvid, nisu poslali, ali ipak su zaključili da je sve u redu. - Grad Varaždin: zaključio je da je sve u redu, a komunalni redar nam je velikodušno ispisao puste stranice Pravilnika, koji sam btw, pročitala 5 godina prije njega i zaključio da lovci nisu imali puške, a da su psi bili pušteni. - predstavnik lovačkog društva je zaključio da je sve u redu. Na sastanak, nijedna od nas 6 nije bila pozvana... Ali danas, danas je njihov inspektorat zaključio da su kvazi lovci ipak u prekršaju i da idu na sud! iskreno se veselim! - napisala je Varaždinka danas na Facebooku.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci