Ide se u izradu projektne dokumentacije za izgradnju nasipa uz Plitvicu

Varaždinske vijesti | 15.1.2018. u 17:15h | Objavljeno u Aktualno

Hrvatske vode uskoro će krenuti s izradom projektne dokumentacije za izgradnju nasipa uz rijeku Plitvicu u duljini od gotovo pet kilometara, a na istom će se nasipu urediti i pješačko-biciklistička staza.

Potvrda da se kreće u izradu dokumentacije, te kasnije i u samu realizaciju projekta, stigla je s radnog sastanka održanog u ponedjeljak u prostorima Hrvatskih voda u Zagrebu.

Na sastanku su uz saborskog zastupnika Anđelka Stričaka i pomoćnika ministra graditeljstva Milana Rezu sudjelovali generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, njegov zamjenik Davor Vukmirić, zamjenik varaždinskog gradonačelnika Zlatan Avar, Božo Soldo s Geotehničkog fakulteta te Danijel Bunić iz Vodnogospodarskog odjela za Muru i gornju Dravu.

- Uskoro kreće izrada projektne dokumentacije za koju će sredstva u iznosu od 90 posto osigurati Hrvatske vode, dok će preostalih 10 posto osigurati Grad Varaždin. Radi se o važnom projektu uređenja nasipa rijeke Plitvice u duljini od pet kilometara, na onim dijelovima na kojima je bila česta prijetnja od izlijevanja rijeke tijekom obilnih padalina. Ovim projektom riješio bi se taj problem. Izgradnjom pješačko-biciklističke staze grad bi dobio jednu novu šetnicu, odnosno novi sadržaj za Varaždinke i Varaždince, posebice za rekreativce i sportaše - kazao je nakon radnog sastanka Stričak.

Što se tiče samog projekta izgradnje i uređenja nasipa i pješačko-biciklističke staze, Stričak je napomenuo da se radi o značajnom iznosu od otprilike pet milijuna kuna.

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Zlatan Avar izjavio je da se veseli izvedbi ovog projekta u suradnje s Hrvatskim vodama. Napominje, da je suradnja korektna i na korist građana Varaždina, a to dokazuje i čvrsto partnerstvo Nezavisne liste Ivana Čehoka i HDZ-a.

Označeno u