I. Čehok čestitao Radošu: Nastavit ćemo i unaprijediti suradnju u korist svih građana Foto: Ilustracija

I. Čehok čestitao Radošu: Nastavit ćemo i unaprijediti suradnju u korist svih građana

Varaždinske vijesti | 2.8.2019. u 17:14h | Objavljeno u Aktualno

- Poštovani mons. Radoš, srdačno Vas pozdravljam i iskazujem radost po primitku vijesti da Vas je Sveti Otac Franjo imenovao biskupom Varaždinske biskupije. Primite naše iskrene čestitke! Budite uvjereni da ćemo nastojati nastaviti i unaprijediti suradnju lokalne samouprave i Crkve u korist svih građana. Želja mi je osobno Vas pozdraviti i predstaviti Vam Grad Varaždin, sjedište Varaždinske biskupije. Primite izraze mog naročitog poštovanja - rekao je Ivan Čehok, gradonačelnik Grada Varaždina u svojoj poruci dobrodošlice novom biskupu Varaždinske biskupije.

Gradonačelnik Ivan Čehok također se želi zahvaliti dosadašnjem biskupu mons. Josipu Mrzljaku za sve što je učinio za svog službovanja u Varaždinu, a datum susreta s gradonačelnikom bit će objavljen naknadno u dogovoru s Ordinarijatom Varaždinske biskupije.

Prilikom objave vijesti o imenovanju novog biskupa, gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok izjavio je da se suradnja s biskupom razvijala na mnogim područjima. Uspješna suradnja lokalne samouprave i biskupije očituje se naročito u primjerenom djelovanju za potrebite u okviru Caritasa, zatim u organizaciji Varaždinskih baroknih večeri kao i u održavanju manifestacije Advent u Varaždinu.

Pomoć pojedinim župama, pomoć u organizaciji hodočašća te uređenje sakralne spomeničke baštine samo potvrđuju uzornu suradnju grada i biskupije za koju se gradonačelnik Ivan Čehok nada da će biti još više unaprijeđena dolaskom novog biskupa mons. Bože Radoša.