Hranić i Dobroslavić na kongresu Europske pučke stranke u Sofiji Foto: Općina Vidovec

Hranić i Dobroslavić na kongresu Europske pučke stranke u Sofiji

Varaždinske vijesti | 12.3.2018. u 13:48h | Objavljeno u Aktualno

Predstavnici jedinica lokalne i regionalne samouprave te članovi Europskog odbora regija iz redova Europske pučke stranke, okupili su se 9. ožujka u Sofiji, glavnom gradu Bugarske, radi sudjelovanja na kongresu političke grupacije Europske pučke stranke Europskog odbora regija.

Na kongresu koji se održavao pod temom "Ulaganje u obrazovanje radi jačanja vrijednosti EU", predstavnici jedinica lokalne i regionalne samouprave raspravljali su o mogućnosti jačanja vrijednosti EU kroz ulaganje u obrazovanje, poduzetništvo i digitalizaciju na lokalnoj i regionalnoj razini te o važnosti poticanja i jačanja osjećaja europskog identiteta temeljenog na kulturnoj i teritorijalnoj raznolikosti koja je neophodan preduvjet za dinamičniju Europsku uniju. Jedna od tema kongresa bili su i nadolazeći izbori za Europski parlament koji će se održati 2019. godine.

Uz bugarskog premijera Bojka Borisova, zastupnice u Europskom parlamentu i predsjednice EPP Women Doris Pack, predsjednika EPP grupe u Europskom odboru regija Michaela Schneidera te predsjednika Europske pučke stranke (EPP) Josepha Daula, na kongresu su sudjelovali i hrvatski predstavnici Bruno Hranić, načelnik Općine Vidovec i član predsjedništva Europskog odbora regija, te Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije i voditelj hrvatske delegacije u Europskom odboru regija.