Reagiranje HNS-a na Reformiste: "Tko o čemu, rč i nm o poštenju!" Foto: Ilustracija/HNS Grada Varaždina

Reagiranje HNS-a na Reformiste: "Tko o čemu, rč i nm o poštenju!"

VV | 14.3.2023. u 07:47h | Objavljeno u Aktualno

- Prvi su u izbornoj noći nakon parlamentarnih izbora ponudili koaliciju HDZ-u, koaliciju koja je bila tri godine prokušana na županijskoj razini. Koalicija koja se upravo zbog županijskih izbora i poraza rč na istima i raspala na nacionalnoj razini. A raspala se prije svega zbog ega, bahatosti i oportunizma rč i nm, koji su eto ocijenili da će im iz oporbe biti lakše zadržati lokalne sinekure svojim članovima, pa su pretrčali u kontra tabor. Zapravo puno je teže konstruktivno sudjelovati u vlasti i zadržati svoje birače, jer vlast gotovo da nikad nije popularna, nego kmečati iz oporbe i dezavuirati birače i stvarati krize i bombastične naslove kao što upravo oni sada rade - oglasili su se priopćenjem iz varaždinskog HNS-a kao odgovor na priopćenje Reformista.

- Reformisti o HNS-ovoj izjavi vezano za "podržavljenje OBV-a": "HNS laže, zastupnica Martinčević nije za to glasala"

Iz HNS-a podsjećaju kako je Nacionalni plan razvoja zdravstva za razdoblje od 2021. do 2027. godine Vlada Republike Hrvatske usvojila 30. prosinca 2021. godine, dakle prije više od godine dana.

- Ali nm se po ovoj temi nije prije javljala, jer eto, bila je u vlasti i nije ju interesirala. A eto, sad bi ta tema bila pogodna i popularna, jer kako inače dizati rejting pred izvanredne izbore u Varaždinu nego okrivljivanjem dežurnog bad guya. U svrhu ostvarenja Posebnog cilja 5 Nacionalnog plana definirana je mjera unapređenja upravljanja bolnicama, koja predviđa centralizaciju upravljačkih prava. To zapravo samo znači, ukoliko se ikad "ljubičasti“ vrate na vlast u Varaždinskoj županiji, da neće imati priliku u Upravno vijeće bolnice birati svoje poltrone. Želimo podsjetiti i da su "ljubičasti“ vrlo brzo nakon donošenja Nacionalnog plana za zdravstvo, krenuli u raspis nadmetanja za "savjetodavne usluge za definiranje strategije održivog razvoja, modela privatizacije i upravljanja zdravstveno-lječilišnog i turističkog kompleksa Varaždinske Toplice“, gdje je jedan odjeljak studije bio "Strategija privatizacije Specijalne bolnice“. I kasnije su potpisivali neke izjave kojima su se pravdali da eto nisu za privatizaciju bolnice. Tu je u Upravnom vijeću bolnice bio i još jedan stanoviti "ljubičasti“ koji se ovih dana spominje, žb. S jedne strane bi privatizirali, možda bi tko i napunio džepove, a s druge strane bolnicu koju su financijski upropastili ne bi dopustili državi da ju sanira. No, da ponovimo. Bitne su isključivo tri stvari. Prvo, građanima Varaždinske županije mora se zajamčiti pravo na brzu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, a doktorima i medicinskim sestrama moderno i adekvatno mjesto za rad. Drugo, bolnica mora biti financijski stabilna što obuhvaća i sanaciju dugova koje su upravo "ljubičasti“ ostavili u nasljedstvo. I treće, kod rješavanja budućeg položaja zdravstvenog sustava u reformi zdravstva mora se voditi računa o interesima građana koji su iz svojih džepova financirali izgradnju varaždinske bolnice. Za to se HNS zalaže - zaljučuju u varaždinskom HNS-u.

Označeno u