Reformisti o HNS-ovoj izjavi vezano za "podržavljenje OBV-a": "HNS laže, zastupnica Martinčević nije za to glasala"

VV | 12.3.2023. u 11:25h | Objavljeno u Aktualno

Vezano uz izjave HNS-a oglasila se Narodna stranka - Reformista, a na temu "podržavljenja Opće bolnice Varaždin".

- U ime HDZ-a javila se stranka HNS. HNS je u povijesti hrvatske politike zauvijek obilježena kao stranka „naknadne“ pameti i neupitnog političkog lopovluka jer su kao zastupnici koalicijske liste sa SDP-om izdali svoje birače i prešli HDZ-u. Interese građana Varaždinske županije spremno su i besramno izdali tada i sada što su potvrdili jasno izrečenim stavom o otimanju bolnice koju su građani Varaždinske županije gradili svojim novcima - piše u priopćenju te citiraju izjavu HNS-a: "Stav HNS-a je da nam je svejedno tko je vlasnik i tko upravlja Općom bolnicom Varaždin.“

- HDZ i HNS, koji su već godinama jedno te isto, očito su uvjereni da je laž ako je izreknete zajedno uvjerljivija i da međusobno jedni drugima mogu oprati sramotu da ni ne pokušavaju štititi imovinu i interese naših građana. Za nikakav plan ni zakon o podržavljenju varaždinske bolnice zastupnici, pa ni zastupnica Martinčević nikad nije glasala ni dizala ruku, i HNS kao i obično izriče notorne laži. Naprotiv, i gđa Martinčević i Reformisti su jasno i nedvosmisleno i Vladi i u svim javnim nastupima izrekli stav da podržavljenje nije nikakva reforma i da je ono potpuno neprihvatljivo.
3/4 dugova u zdravstvu stvara država u bolnicama koje su sad u njezinom vlasništvu i da zna njima upravljati to bi već pokazala.

Reformisti u Hrvatskoj imaju najsnažniju legitimaciju i argumente jer su u mandatu župana Čačića izgrađena tri potpuno nova objekta, obnovljeno ih je deset, a temeljem pripremljenih projekata osigurana su EU sredstva za izgradnju novog objekta Centralnog operacijskog bloka. Ukupna vrijednost je gotovo 100 milijuna eura. Također, osigurana su sredstva za edukacije i specijalizacije liječnika kao i subvencije stanova. Tako su u zdravstvu i bolnicama
radili Reformisti.

O dugovima je već sve rečeno i lako provjerljivo. Da je država izvršila svoje obaveze, a prema izvršenim uslugama OB Varaždin, ona bi u mandatu župana Čačića bila u ozbiljnom plusu. Dakle, HDZ već godinama nanosi ozbiljne organizacijske i financijske štete našim građanima koji često ne mogu dobiti kvalitetnu uslugu. Ni to nije dosta već će je sada našim građanima i uzeti. HNS kao najvjerniji partner HDZ-a to otvoreno i besramno podržava i potpuno je jasno da su glasovi za HNS glasovi za HDZ - stoji u priopćenju Reformista.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci