Habuš za srijedu sazvao hitnu sjednicu vijeća s prijedlogom proračuna za 2017. Foto: VV arhiva

Habuš za srijedu sazvao hitnu sjednicu vijeća s prijedlogom proračuna za 2017.

M.P./Varaždinske vijesti | 13.2.2017. u 08:10h | Objavljeno u Aktualno

Za srijedu, 15. veljače, po hitnom je postupku sazvana sjednica varaždinskog Gradskog vijeća. Na njoj će se naći prijedlog proračuna za 2017. godinu.

"Za" izglasavanje prijedloga proračuna za 2017., podsjetimo, na sjednici krajem prosinca nedostajao je svega jedan viječnićki glas, a u obrazloženju prijedloga proračuna koji će se u srijedu naći pred vijećnicima navodi se da je donošenje po hitnom postupku potrebno budući da se zbog privremenog financiranja koje je na snazi ne mogu provoditi pojedini projekti i programi.

- Grad ne može prijavljivati projekte radi ostvarivanja financijskih sredstava iz EU fondova i ne mogu se provoditi postupci javne nabave koji se odnose na velike projekte poput dogradnje i adaptacije 6. OŠ, rekonstrukcije elektroinstalacija 5. OŠ, energetske obnove objekata Dječjeg vrtića Varaždin, izgradnje rotora i dr. te se predlaže Gradskom vijeću da prijedlog proračuna razmotri i donese po hitnom postupku - stoji u obrazloženju.

Ukupni prihodi i primici planirani su u iznosu od 239,9 milijuna kuna, a ukupni rashodi i izdaci u iznosu od 244,8 milijuna kuna. Inače, u prijedlogu proračuna o kojem su vijećnici odlučivali na sjednici u prosincu ukupni prihodi i primici iznosili su 262 milijuna kuna, a ukupni rashodi i izdaci 267 milijuna kuna.