Habijan o gradskoj vlasti: "Umjesto da energiju troše na prozivanja, bilo bi bolje da je usmjere na pripremu projekata"

MGA | 6.3.2023. u 12:00h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Varaždina Damir Habijan na konferenciji za medije ponovno je istaknuo da aktualna gradska uprava ne radi dovoljno tj. da propušta određene prilike bitne za razvoj grada.

Jedna od njih je pitanje je li Grad izradio strategiju razvoja zelene infrastrukture koja je podloga za sve natječaje u bliskoj budućnosti koja će raspisivati ministarstva.

- Bez te strategije Grad Varaždin neće se moći javljati na natječaje. Nažalost, Grad Varaždin gubi i ovu priliku da iskoristi sredstva EU fondova i sredstva s državnog nivoa - kaže Habijan.

Dalje je naveo da je nedavno završen poziv Fonda za zaštitu okoliša koji se tiče razvoja turizma i koji osigurava znatna sredstva lokalnoj samoupravi, a vezano za uređenje zelene infrastrukture; u vidu uređenja parkova, pješačkih i biciklističkih staza i sl.

- Koliko mi je poznato, Grad Varžadin nije iskazao interes ni za taj poziv - rekao je Habijan te komentirao nedavnu prijavu Grada Varaždina na natječaj Ministarstva turizma.

- Grad je objavio da se javio na natječaj Ministarstva turizma i najavio izgradnju teniske dvorane. Pogledao sam ga i s obzirom da se radi o poboljšanju turističke infrastrukture, sumnjam da će se projekt uklopiti u taj natječaj - kaže Habijan koji smatra da je Grad na taj natječaj trebao prijaviti obnovu Gradskih bazena 

- Ovo su samo tri primjera i tri prilike koje su u Gradu propuštene i to se može nazvati neradom gradske uprave. Već dva mjeseca slušamo gradsku vlast koja se žali da sve stoji jer nema izbora, ali ove prilike nemaju veze s Gradskim vijećem. Umjesto da energiju troše na prozivanje svih, bilo bi bolje da je usmjere na pripremu projekata ali Grad nije fokusiran na ono što bi trebalo, a to je razvoj grada. Njihove službe imaju dovoljan broj zaposlenih, ima tu i koalicijskih partnera koji su ušli u gradsku upravu, to nije zgorega za spomenuti, koji su tu da prate natječaje te pripremaju i prijavljuju projekte i natječaje.

Također ne razumijem potrebu da se komentiraju naše unutarstranačke stvari. Ne smatram gradske vijećnike HDZ-a odgovornima za ovu situaciju jer smo vrlo jasno rekli da smo mi oporba. Nismo krivi što nema proračuna i što vladajući nisu uspjeli svoju ekipu iz Budimo grad uvjeriti da podrže proračun - zaključio je Habijan.