Gradska tržnica uručila vrijednu donaciju Općoj bolnici Varaždin Foto: Gradska tržnica Varaždin

Gradska tržnica uručila vrijednu donaciju Općoj bolnici Varaždin

Varaždinske vijesti | 29.12.2017. u 09:24h | Objavljeno u Aktualno

Gradska tržnica Varaždin d.o.o. donirala je dvije mobilne stolice Službi za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Varaždin. Riječ je o dvije mobilne stolice Sella namijenjene transportu pacijentica, odnosno prijevozu rodilja iz rodilišta u sobu za boravak nakon poroda.

Donaciju vrijednu 22.500 kuna je u četvrtak, 28. prosinca uručio direktor Gradske tržnice Varaždin Predrag Ciglar.

- U našim humanitarnim akcijama, različitim manifestacijama kroz godinu, skupljali smo sredstva kako bismo mogli pomoći bolnici. Razmišljali smo što i kako pomoći i u dogovoru s osobljem bolnice to su ova kolica za prijevoz rodilja od rađaone do njihovih soba. Izuzetno nam je drago da možemo pomoći našim najmanjim Varaždincima koji su se tek rodili, da se njihove mame osjećaju što bolje - rekao je direktor Gradske tržnice.

Pročelnica Službe za ginekologiju i opstetriciju Ivana Risek, dr. med., zahvalila je na donaciji.

- Modernim izgledom, veselom bojom i funkcionalnošću kolica će zasigurno pridonijeti stvaranju ljepšeg i sigurnijeg osjećaja naših trudnica prilikom dolaska u rodilište. Uvelike će pomoći i našim primaljama i sestrama u poslu - kazala je Risek te dodala da će nova, moderna kolica zamijeniti stara i trošna na odjelu.

Model doniranih mobilnih stolica je SLA-AX, fiksne su visine i većih zadnjih kotača, imaju pomični oslonac za noge i centralnu kočnicu na zadnjim manjim kotačima. Stolice imaju jastuk za glavu i naslone za ruke, te sinkronizirano namještanje leđnog i nožnog dijela.

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić, dr. med., uručio je zahvalnicu direktoru Gradske tržnice.

- Svaka donacija bolnici je hvalevrijedna. Zahvalni smo Gradskoj tržnici i nadamo se da će takvih akcija biti i ubuduće. Ova donacija je svakako dobro došla. I drago nam je da je varaždinska Gradska tržnica prepoznala bolnicu odnosno rodilište kao mjesto vrijedno dodatnih ulaganja - rekao je ravnatelj Opće bolnice Varaždin.

bolnica_gradska_trznica_2.JPG

bolnica_gradska_trznica_1.JPG

bolnica_gradska_trznica_3.JPG

bolnica_gradska_trznica_4.JPG