Grad Varaždin: Rade se izmjene i dopune urbanističkog plana uređenja povijesne jezgre Foto: Krešimir Đurić

Grad Varaždin: Rade se izmjene i dopune urbanističkog plana uređenja povijesne jezgre

vv | 4.2.2024. u 08:00h | Objavljeno u Aktualno

U razdoblju od 2. veljače do 3. ožujka 2024. godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o izradi V. izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja povijesne jezgre grada Varaždina.

Razlog za donošenje je usklađivanje s novim Pravilnikom o prostornim planovima koji je stupio na snagu 1. siječnja 2024. godine i s posljednjim izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju, a kojim je propisana obveza vođenja svih budućih izmjena i dopuna prostornih planova, kao i donošenje novih, u svim fazama izrade, kroz elektronički sustav „ePlanovi“ čime se stvaraju prostorni planovi „nove generacije“ i čime će se olakšati, osuvremeniti, unificirati i digitalizirati procedura izrade prostornih planova općenito, ali i potaknuti smanjenje administrativnog i financijskog opterećenja građanima, poslovnim subjektima i investitorima.

Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću jest upoznavanje javnosti s nacrtom dokumenata, a radi dobivanja mišljenja, primjedbi i prijedloga i eventualno prihvaćanja zakonitih i stručno utemeljenih prijedloga, primjedbi i mišljenja.

Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje, kao i sami nacrti dokumenata, nalaze se na web stranici Grada Varaždina https://varazdin.hr/savjetovanja-s-javnoscu-2024-godini/ pod rednim brojem 7.

Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca, zaključno do 3. ožujka 2024. godine na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za gradnju i komunalno gospodarstvo, Trg slobode 12/II, Varaždin, s naznakom: „Mišljenja, primjedbe i prijedlozi na Nacrt Odluke o izradi V. izmjene i dopune UPU-a povijesne jezgre grada Varaždina“ ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Molimo medije da objavom ove informacije potaknu građane da se uključe u donošenje navedene Odluke.