FOTO: U akciji mještana Poljane Biškupečke mlada obitelj iz Gline dobila topli smještaj

Varaždinske vijesti | 20.1.2021. u 15:30h | Objavljeno u Aktualno

Hvalevrijednom akcijom mještana Poljane Biškupečke i njihovih prijatelja, mlada četveročlana obitelj Sljepčević iz Gornje Pastuše na području Grada Gline dobila je topli smještaj nakon što je u razornom potresu ostala bez svog doma.

- Inicijativu da se pomogne ovoj obitelji pokrenuo je Franjo Puškadija, predsjednik MO Poljana Biškupečka i DŠR-a "Mirko Relac". Iako je početna ideja bila da se sagradi kuća, zbog dugotrajnog postupka i činjenice da je toj obitelji hitno trebao smještaj, odluka je ipak pala na dvojni stambeni kontejner - rekao nam je stožerni brigadir Vjeran Rožić, koji se također uključio u akciju, kao i gradska vijećnica s Nezavisne liste Ivana Čehoka Danijele Puškadije, a uz posredovanje Grada Varaždina.

Akcija je počela rasčišćavanjem terena i pripremom za postavljanje kontejnera s priručnom kuhinjom i kupaonicom, a u međuvremenu su skupljali i prilozi kako bi se kupio potreban namještaj - kuhinjski i radni stol, trosjed, krevet na kat...

- Kontejnersku kućicu donirao je Vlado Vukoja, vlasnik tvrtke Tempix AG iz Švicarske, odnosno obitelj Vukoja, uz podršku Generalnog konzulata RH u Švicarskoj, kao i saborskog zastupnika iz Varaždinske županije. Ovaj kontejner veličine gotovo 30 kvadratnih metara čini jedan vrlo ugodan i funkcionalan prostor koji, naravno, ne može zamijeniti kuću u kojoj je obitelj živjela, ali će ga svakako u ovoj teškoj situaciji zamijeniti i pružati utočište mladoj obitelji s dvije djevojčice od 5 i 7 godina - dodao je Rožić i zahvalio svima koji su se uključili u akciju.

- U akciji rušenja i čišćenja svoj su nemjerljiv doprinos dali Boris Kos kao i njegovi djelatnici i poslovni suradnici na čelu s Ivanom Miletićem iz Novog Vinodolskog. Pripremu prostora za postavljanje kontejnera odradili su pripadnici udruge ratnih veterana 1. brigade Tigrovi Varaždin iz Varaždina. Naravno, sve ovo ne bi bilo moguće ostvariti da inicijativu nije pokrenuo Franjo Puškadija, uz neumornu Danijelu Puškadija i veliki broj mještana Poljane i okolnih naselja, članova DŠR-a Mirko Relac koji su se aktivno uključili u ovu akciju, omogućivši da ovaj prostor postane funkcionalan i ugodan za življenje - napomenuo je Rožić, dodajući da su se akciji pridružili i PZC d.d. Varaždin, Čistoća d.o.o. te roditelji 7. a razreda 3. OŠ Varaždin.

poljana_pomoc_obitelji_2.jpg

poljana_pomoc_obitelji_3.jpg

poljana_pomoc_obitelji_4.jpg

poljana_pomoc_obitelji_5.jpg

poljana_pomoc_obitelji_6.jpg

poljana_pomoc_obitelji_1.jpg