Draženu Dretaru, varaždinskom gradskom PR-ovcu, međunarodna nagrada

VV | 9.4.2017. u 16:11h | Objavljeno u Aktualno

Na 15. međunarodnoj konferenciji o odnosima s javnošću PRO PR 2017 koja je od 6. – 9. travnja ove godine održana u Tuheljskim toplicama, Draženu Dretaru, voditelju Ureda za odnose s javnošću i protokol Grada Varaždina uručeno je visoko priznanje. Stručna međunarodna komisija pod predsjedanjem Danijela Koletića, dodijelila mu je nagradu PRO PR 2017 za doprinos i nesebičnu predanost razvoju i priznavanju struke odnosa s javnošću.

Nagradu su mu uručili John Shield, direktor komunikacija BBC-a i Lidija Pavlin, vodeća slovenska stručnjakinja za tržišno komuniciranje, a nagrada je umjetnički rad studentice 3. godine Akademije primijenjenih umjetnosti iz Rijeke.

Uz Dretara, nagradu su primili PR-stručnjaci poput dr. Smiljane Leinert Novosel, profesorice Fakulteta političkih nauka, Yogesh Joshi, vodeći brand-manager iz Indije, Jasmina Roškar, direktorica komunikacija Pošte Slovenije, Andrea Vaci, voditeljica Media Centra iz Subotice i drugi.

Dražen Dretar komentirao je ovo visoko priznanje: Ovu nagradu doživljavam kao potvrdu i međunarodno prepoznavanje mog dugogodišnjeg rada u odnosima s javnošću koji se temeljio na inzistiranju da rad lokalne samouprave mora biti potpuno transparentan i otvoren prema građanima.

Nagrada mi je velika motivacija i inspiracija da i dalje upozoravam na važnost dvosmjerne komunikacije između građana i lokalne uprave koji moraju čuti što jedni drugima imaju poručiti. Uloga medija je tu presudna pa me posebno raduju čestitke koje dolaze od kolega novinara.

Zajedno sa stručnjacima iz jugoistočne Europe, Dražen Dretar sudjelovao je posljednjeg dana konferencije na panel diskusiji Komunikacija u javnoj upravi. Konferencija PRO PR okupila je u Tuheljskim toplicama dvjestotinjak komunikacijskih stručnjaka većinom iz europskih zemalja.

Označeno u