Doznajemo gdje su bili i gdje su bili smješteni zaraženi školarci iz Dalmacije

vv | 2.10.2024. u 14:59h | Objavljeno u Aktualno

Umjesto na lokacijama predviđenim planom izleta, školarci iz Vodica završili su u Općoj bolnici Varaždin zbog probavnih smetnji. To nije prvi slučaj zaraze dalmatinskih učenika na sjeveru, tvrdi se na društvenim mrežama, ali ne i što je ranije bio uzrok, odnosno njegov izvor.

Voditeljica Epidemiološke djelatnosti u Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije u slučaju  mladih Vodičanaca kaže da se radi o Norovirusnoj infekciji. 

>> Čak 28 školaraca iz Dalmacije završilo u varaždinskoj bolnici zbog norovirusa

Školarci su bili na višednevnom izletu na sjeveru Hrvatske, a prije nego što su se razboljeli, bili su u jednom objektu u Karlovačkoj županiji i u jednom objektu u Varaždinskoj županiji. Doznali smo da je objekt u kojem su odsjeli i prenoćili u Varaždinskoj županiji Hotel Trakošćan, a tu su i večerali u ponedjeljak te doručkovali u utorak,  ali za sada nemamo informacije o tome je li zaraza povezana s tim ili nije.

No, to će se doznati uskoro. Naime, doznali smo od dr. Katice Čusek Adamić, voditeljice Epidemiološke djelatnosti u Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije, da je na jednu lokaciju u županiji upućen epidemiološki tim zajedno sa sanitarnom inspekcijom. 

Zbog toga, poslali smo upite Hotelu Trakošćan i Državnom inspektoratu vezano za sanitarnu inspekciju, ali odgovore od njih za sada nismo dobili, a odgovore ćemo objaviti čim ih dobimo.