Dok se čeka usklađivanje mirovina, u domovima za starije - nove cijene Foto: VV arhiva

Dok se čeka usklađivanje mirovina, u domovima za starije - nove cijene

| 29.7.2024. u 19:00h | Objavljeno u Aktualno

Uz sveopća poskupljenja, od 1. srpnja skuplji je i smještaj u županijskom Domu za starije i nemoćne osobe Varaždin.

To se i očekivalo nakon što je u lipnju ravnatelj doma Alen Runac ukazao na neodrživost dosadašnjih cijena smještaja, koje se nisu mijenjale od 2022. godine.

>> Ravnatelj Doma za starije: "Moramo dići cijene, više ne možemo izdržati"

Tako, primjerice, za jednokrevetnu sobu prema novom cjeniku treba izdvojiti 646 ili 677 eura (ovisno je li riječ o starom dijelu doma ili depadansi, sa ili bez balkona), za dvokrevetnu sobu od 510 do 540 eura, za jednokrevetnu garsonijeru 738 eura, a za dvokrevetnu garsonijeru 590 eura. Te se cijene odnose na 1. stupanj usluge (funkcionalno neovisni korisnici kojima nije potrebna pomoć druge osobe).

Za smještaj korisnika kojima je potreban neki oblik pomoći, ovisno o stupnju (2.-4. stupanj), cijene smještaja se sljedeće: za jednokrevetnu sobu od 710 do 890 eura, za dvokrevetnu sobu od 620 do 772 eura, te za trokrevetnu sobu od 646 do 760 eura.

Koliko su proteklih nekoliko godina rasle cijene doma, što je još novoga i što o svemu kažu predsjednica Upravnog vijeća Doma za starije Varaždin te iz Županije, osnivača Doma, ali i koliko su porasle cijene u drugim domovima te kako u Koprivničko-križevačkoj županiji pomažu starijim osobama što se tiče smještaja u domove, pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...