Danska tvrtka kupila ludbrešku Opremu Foto: Oprema d.d.

Danska tvrtka kupila ludbrešku Opremu

Varaždinske vijesti | 13.4.2024. u 12:49h | Objavljeno u Aktualno

Danska tvrtka Micro Matic kupila je ludbrešku tvrtku Oprema.

- Oprema je tvrtka koja se vrlo dobro uklapa u osnovnu djelatnost Micro Matica. Njezine snažne kompetencije u rashladnoj opremi savršeno nadopunjuju proizvode Micro Matica. To podržava naše strateške ambicije da budemo u mogućnosti razvijati i nuditi cjelovita rješenja našim kupcima, jer sada dodajemo jake kompetencije u području hlađenja - naveo je u objavi Lars Gjødsbøl, izvršni direktor grupe Micro Matic.

Micro Matic se bavi razvojem i proizvodnjom opreme i rješenja za točenje pića. Poduzeće Oprema d.d. je proizvođač uređaja za ugostiteljstvo, prvenstveno rashladnih aparata za hlađenje i točenje piva, te aparata za hlađenje i točenje sokova, vina, vode, soda-vode, mlijeka i nitro kava.

- Imamo ambicije proširiti svoju osnovnu djelatnost, rasti na međunarodnoj razini i ovladati najnaprednijim rješenjima i tehnologijama u našoj industriji. Akvizicijom Opreme stječemo snažne tehničke kompetencije u rashladnoj opremi, koje možemo koristiti za razvoj rashladne opreme. Na taj način možemo ojačati svoju tržišnu poziciju na globalnoj razini, proširiti Micro Matic i još više plasirati proizvode Opreme u svijet - dodao je Lars Gjødsbøl.

U objavi se navodi da je Oprema, kao i Micro Matic, obiteljska tvrtka koja je vodeća na europskom tržištu rashladne opreme sa sjedištem i modernim proizvodnim pogonima u Ludbregu. Tvrtka je osnovana 1948. godine, a od 1992. godine u vlasništvu je obitelji Cvetko.

Kako se navodi u objavi, Domagoj Cvetko ostaje predsjednik Uprave.

- Očito je da je za mene emotivno prenijeti obiteljski posao, ali nisam mogao zamisliti bolju tvrtku za prodaju od Micro Matica. Dijelimo iste vrijednosti i imamo iste ambicije. U isto vrijeme, izuzetno sam ponosni što smo Opremu razvili u tvrtku koju je zapazila cijenjena grupacija kao što je Micro Matic - rekao je Domagoj Cvetko, direktor Opreme.

Ugovor između Micro Matica i Opreme finaliziran je 8. travnja.