Cerjan (HDZ) za načelnicu Općine Maruševec: "Imam jasnu viziju i plan za razvoj općine" Foto: Ilustracija/HDZ

Cerjan (HDZ) za načelnicu Općine Maruševec: "Imam jasnu viziju i plan za razvoj općine"

VV | 17.3.2021. u 17:46h | Objavljeno u Aktualno

- S obzirom na ogromno radno i stručno iskustvo, ali i cjeloživotno učenje iz raznih područja prava i društvenog djelovanja, smatram da posjedujem znanje, vještine i kvalitete organizatora, a želja mi je i motivacija uložiti sve svoje znanje i sposobnost za kvalitetu življenja u našoj općini - poručila je Snježana Cerjan, kandidatkinja HDZ-a za načelnicu Općine Maruševec.

Cerjan je diplomirana pravnica s 35 godina radnog staža, od čega pet godina u gospodarstvu, a ostali dio radi u zdravstvu na rukovodećim poslovima. Postane li načelnica, Cerjan je najavila okretanje mještanima te aktivan i transparentan rad uz uključivanje Općine u projekte financirane iz EU fondova.

hdz_cerjan_kandidatura_6.JPG

- Kao nastavak ključnog projekta Aglomeracije definitivno ću raditi na rješavanju sigurnosti prometovanja na našim cestama i putovima unutar naše općine, oživljavanju kulturnih dobara, stvaranju sportsko-rekreacijskih površina, brizi o zaštiti okoliša prije svega kroz aktivno praćenje i sanaciju divljih deponija raznovrsnog otpada, stavljanju u funkciju državne imovine. Posebno najavljujem aktivnosti usmjerene na pomoć našim mještanima, a kao sveobuhvatnu mjeru koja će pomoći svakoj zaposlenoj osobi vidim kroz smanjenje prireza porezu na dohodak. Briga o mladim obiteljima, ali i starijim i nemoćnim mještanima, kao i o nezaposlenima mora biti prioritet, ne samo kroz financijska davanja, već i kroz druge vidove pomoći - naglasila je kandidatkinja HDZ za načelnicu Općine Maruševec.

Navodi da, kao buduća načelnica, ima jasnu viziju i plan za razvoj općine u cjelini, obuhvaćajući podjednako svih 16 naselja. 

- Transparentnost namjene i trošenje proračunskog novca vidim kroz medije, općinski list, pa i osobna druženja s mještanima putem zborova građana što smatram ključnim potezom na putu do našeg zajedničkog uspjeha - istaknula je.

Predsjednik županijske organizacije HDZ-a i saborski zastupnik Anđelko Stričak istaknuo je da je Cerjan prva žena kandidatkinja za načelnicu Općine Maruševec, općine na pola puta između dva najveća grada u županiji, Varaždina i Ivanca.

- Smatramo da je to dobar potez i za općinu i za našu stranku. Općina je poznata po tome što je u njoj jedno vrijeme živio hrvatski pjesnik Gustav Krklec. Između ostalog, Općina Maruševec je jedina općina u našoj županiji koja ima i obrazovnu vertikalu od vrtića do fakulteta. Ovdje se nalaze dječji vrtić, osnovna i srednja škola te Teološki fakultet. Ovi lijepi, pitomi maruševečki bregi Bogom su dani za razvoj OPG-ova i obrtništva te će naša načelnica sa svojim timom poduzeti sve da se općina razvija u tom smjeru i da bude ugodna ruralna sredina za život svih žitelja - rekao je Stričak koji je izdvojio i dva najveća projekta na području Općine Maruševec – Aglomeraciju koja je u tijeku i bit će završena u idućem mandatu, dok su južni dijelovi općine vezani na buduću trasu brze ceste Varaždin-Ivanec-Lepoglava.

Kandidaturu Snježane Cerjan za načelnicu Općine Maruševec podržao je i dosadašnji predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Maruševec Dragutin Kišić.

- Siguran sam da će naša kandidatkinja za načelnicu svojim znanjem i iskustvom potaknuti razvoj općine za dobrobit svih mještana. Ono što je još važnije da uz stručnost ima volju i energiju za napredak svih mjesta koja su u sastavu općine, a to je ono što nam treba - rekao je Kišić.

hdz_cerjan_kandidatura_9.JPG

Označeno u