BUDIMO GRAD Osvrt na jučerašnju sjednicu Gradskog vijeća i ponašanje bivšeg gradonačelnika Foto: Krešimir Đurić

BUDIMO GRAD Osvrt na jučerašnju sjednicu Gradskog vijeća i ponašanje bivšeg gradonačelnika

Varaždinske vijesti | 14.7.2021. u 12:11h | Objavljeno u Aktualno
Nezavisna platforma Budimo Grad je na svom službenom facebook profilu komentirala jučerašnju sjednicu varaždinskog Gradskog vijeća.

Jučer je održana 2. sjednica Gradskoj vijeća grada Varaždina. Prva sjednica je bila konstituirajuća, stoga se ova može smatrati prvom „radnom“ sjednicom.

Na akutalnom satu, naši vijećnici postavili su svaki po 3 pitanja, koja ćemo isto kao i zaprimljene odgovore objaviti.

Na žalost, za razliku od naših sugrađana koji su sjednicu pratili putem televizije ili interneta, mi nismo imali opciju utišati ton kada je u mikrofon vikao bivši gradonačelnik. Srećom, kad je dovršio svoju višesatnu predstavu, napustio je sjednicu.

Odluke koje su se donosile nakon njegovog odlaska sa sjednice, poput zapošljavanja učitelja u produženom boravku na neodređeno vrijeme, vjerojatno mu nisu zanimljive.

To što nas javno naziva „Budimo smeće“, samo pokazuje o kakvom se jadnom luzeru radi. Nećemo se spuštati na njegov nivo, ali vjerujemo da će njegov mandat u oporbi, kada više neće moći sve nas maltretirati svojim neograničenim „mudrostima“ prokazati svu besramnu „raskoš“ karaktera i nemoralnih kvaliteta.

U pogledu budućeg rada, tražit ćemo da se vijećnicima i javnosti materijali za Gradsko vijeće dostavljaju još ranije, barem deset dana prije sjednice te da se dostave svi materijali koji su za pojedine teme relevantni.

Jedino tako će (svi!) vijećnici imati mogućnost kvalitetno sudjelovati u raspravi, preispitivati prijedloge i donijeti odluke koje su u najboljem interesu grada, navodi se na facebook profilu Nezavisne platforme Budimo Grad.