Dr. sc. Neven Bosilj  (lijevo) i Miroslav Marković

Bosilj: Odluka o parkiranju jedna je od prvih stvari koje se moraju promijeniti

Varaždinske vijesti | 18.2.2021. u 16:55h | Objavljeno u Aktualno

Tema današnje konferencije za medije varaždinskog SDP-a bila je problematika parkiranja u gradu Varaždinu s naglaskom na bespotrebno uništavanje okoliša izgradnjom novih parkinga kao što je ovaj koji se upravo radi u Trakošćanskoj ulici.

Dr. sc. Neven Bosilj je istaknuo da u proračunu grada za 2021. kao i programu aktivnosti Odjela za komunal nije predviđena izgradnja ovog parkirališta te je stoga danas podnio prijavu građevinskoj inspekciji u kojoj traži da izađu na teren i provedu izvide.

- Ovo je samo nastavak pogodovanja privatnom koncesionaru i postavlja se pitanje je li prošlogodišnja promjena Odluke o parkiranju i proširenje naplate parkiranja na šire područje grada i naplate od 8 ujutro do 20 sati išla za time da se podigne cijena nositelju koncesije radi njegove prodaje – rekao je Bosilj.

- Svjesni smo da postoji problem s parkiranjem, ali rješenja ne smiju ići na štetu okoliša i građana, a to je upravo ono što gradonačelnik Čehok cijelo vrijeme radi. Odluka o parkiranju jedna je od prvih stvari koje se moraju promijeniti i to ćemo napraviti čim preuzmemo odgovornost za upravljanje Gradom – zaključio je Bosilj.

Predsjednik Gradske organizacije SDP-a i kandidat za zamjenika gradonačelnika Miroslav Marković naglasio je da će cilj nove uprave grada na čelu s dr. sc. Nevenom Bosiljem biti zeleno održivi grad u kojem će se pogodovati jedino građanima i prirodi, a ne interesnim skupinama koje su u sprezi sa sadašnjim gradonačelnikom.

- Dajemo javnosti na uvid koncesijski ugovor s aneksom jer naši sugrađani imaju pravo znati tko je i na koji način sklapao ugovore koji ne idu u korist građana. Građani Varaždina zaslužuju potpunu transparentnost u vođenju Grada i mi ćemo im to napraviti – rekao je Marković.