BLIŽE SE BLAGDANI Najjeftinije obične smreke, ali porastao interes za skupljim nordijskim jelama

| 16.12.2019. u 14:47h | Objavljeno u Aktualno

Pripreme za Božić već su naveliko počele pa tako i planovi gdje i kada kupiti božićno drvce koje će krasiti dnevni boravak brojnih obitelji. U rasadniku obitelji Cikač, a koji se nalazi u Kućan Marofu kažu da su bilježenja drvaca odavno već počela pa kupci svakodnevno dolaze i odabiru svoje.

- Specifičnost nam je ta da režemo drvce dva do tri dana prije Badnjaka, odnosno prema dogovoru s kupcem, a zbog čega su takva rezana drvca puno izdržljivija nego ona uvozna koja se nalaze u trgovačkim centrima i koja su rezana čak sredinom listopada - kaže Davor Cikač.

Osim onih uobičajenih i glavnih vrsta drvaca kao što su obična smreka, srebrna smreka i nordijska jela, u rasadniku se uzgaja i turska jela, frazeri jela, korejska jela, plemenita jela i jela stjenovitih planina.

- Kupcima nudimo i takva egzotičnija drvca. Interesantne su to biljke koje poslije, oni koji ih odluče kupiti, posade oko kuće kao ukras - govori Davor, dodajući da osim rezanih drvaca u ponudi imaju i drvca u tegli za koja također postoji mogućnost da ih se ranije izvadi iz zemlje u teglu jer ne moraju kupci birati baš između već izvađenih drvaca koje je obitelj unaprijed pripremila.

- Ne postoji ni granica visine do koje vadimo drvce u teglu. Možete odabrati drvce od 50 cm visine do dva metra maksimalno, ali savjetujemo da je za presađivanje bolje kupiti manje drvce - ukazuje sugovornik.

Kakve su cijene i što su nam još rekli u obitelji Cikač čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...