Antolić Vupora: "Župan Stričak prešao granicu političke korektnosti" Foto: SDP

Antolić Vupora: "Župan Stričak prešao granicu političke korektnosti"

Varaždinske vijesti | 21.9.2022. u 13:58h | Objavljeno u Aktualno

SDP Varaždinske županije reagirao je na današnje navode sa sjednice Županijske skupštine.

Njihovo priopćenje prenosimo u cjelosti:

"Na današnjoj sjednici Skupštine Varaždinske županije, koja je protekla u izrazito disonantnom tonu, župan Anđelko Stričak (HDZ) ponovo prozvao gradonačelnika Grada Varaždina Nevena Bosilja (SDP).

Stričak je rekao da se „priča kako će Bosilj odstupiti te da Markoviću priprema teren” i time javno počeo kadrovirati u našoj stranci, SDP–u. Da bi bio u takvoj mogućnosti, župan Stričak najprije mora ispuniti pristupnicu koju potom odobrava stranka. S obzirom na njegove reference Plenkovićeva čovjeka te broj realiziranih projekata, sigurni smo da će stranka njegovu pristupnicu odbiti.

Oko organizacije prikupljanja potpisa protiv kamenoloma, o čemu je također povedena rasprava na sjednici Županijske skupštine, SDP je više puta u javnosti iznio svoj jasni stav.

Ponovit ćemo ga opet; u budućem parku prirode čije granice još nisu definirane, ne bi smio biti kamenolom. Miroslav Marković kao predsjednik GO SDP-a Varaždin je peticiju potpisao ali nije organizirao prikupljanje potpisa. Grad Varaždin nadležan je za izdavanje dozvole za lokaciju održavanja prikupljanja potpisa, ali ne i za njegovu organizaciju.

Stoga, preporučamo županu da se ubuduće bavi svojim poslom za što su ga građani Varaždinske županije birali, ne ulazeći u tuđa dvorišta.

Također, vijećnice i vijećnici Županijske skupštine Varaždinske županije na prošloj su sjednici jednoglasno usvojili Kodeks ponašanja. Na današnjoj sjednici, uvjerili smo se da ga nisu usvojili niti župan Stričak (HDZ) niti neki drugi vijećnici.

U uvjetima u kojima živimo, u kojima naši građani brinu o prezimljavanju ove zime, apsolutno su neprimjereni politikantski istupi kakve smo danas imali priliku čuti na sjednici Skupštine Varaždinske županije od župana Anđelka Stričaka (HDZ). Ne ulazeći u njegove razloge i vjerojatne obveze prema svom koalicijskom partneru u cilju pokušaja destabilizacije političkih odnosa u Varaždinu, kao odgovorna politička stranka SDP poziva sve političke aktere, nositelji izvršne vlasti na svim razinama, kao i sve aktere u predstavničkim tijelima da se prime svojih obveza i na odgovoran način obnašanju svoje dužnosti u interesu naših građana.

Svi zajedno imamo jako puno posla, zato se primite svojih obveza koje ste preuzeli izborom na ovu dužnost, a koja u svom korijenu ima služenje javnom interesu i u interesu dobrobiti građana.

Predsjednica ŽO SDP–a Varaždinske županije
Barbara Antolić Vupora"