Stričak: "Priča se da će Bosilj odstupiti te se priprema Markoviću teren. To bi bila najveća prijevara birača!" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Stričak: "Priča se da će Bosilj odstupiti te se priprema Markoviću teren. To bi bila najveća prijevara birača!"

IHR/Varaždinske vijesti | 21.9.2022. u 11:12h | Objavljeno u Aktualno

- Ovaj saziv skupštine je 30. studenog donio je odluku o načinu ponošenja peticije u Varaždinskoj županiji. Znači, time smo propisali što je organizator dužan dostaviti predsjedniku Skupštine, kamo se dostavlja. Nakon što protekne taj rok, organizator je dužan dostaviti rezultate peticije. Pratimo da se skuplja peticija za kamenolom, a ona se skuplja diljem županije, Ludbregu, još malo pa će i u Međimurju: je li ova Županijska skupština obaviještena o početku potpisivanja peticije? Kome je upućena ta peticija ili se radi o politikanstvu, odnosno pranju ruku nekoga iz prošlosti koji se sada pravi da ne zna ništa o tome - zanimalo je HDZ-ovog vijećnika Gorana Kaniškog u sklopu aktualnog sata na današnjoj Županijskoj skupštini.

Župan Anđelko Stričak pitao je je li tko od vijećnika Županijske skupštine potpisao peticiju.

- Ima li tko od vijećnika da je potpisao peticiju? Nitko? Znači, to je dobro jer ste savjesni vijećnici. Peticija se provodi i nitko ne zna za koje područje. Je li mjesnog, lokalnog, županijskog, državnog ili svjetskog značaja, znači od Eskima do Aboriđina, svi ju mogu potpisati. Vi vijećnici ste izglasali 30. studenog 2021. odluku na koji način se provodi peticija na području Varaždinske županije, od županijskog značaja. Dana 30. studenog 2021. ste izglasali treće izmjene i dopune Prostornog plana i u njima se unosi novo eksploatacijsko polje u Paki. Kako je moguće da ste protiv kamenoloma u susjednoj županiji, a zalažete se za kamenolom u srcu svoje županije? Digli ste ruke za to! Svi vi koji ste cirkusirali ispred mog prozora, jer vas barem malo sram? Potpisujete peticije za županiju koju vodi SDP-ov župan Kolar, za kojeg tvrdim da zna što radi, a u isto vrijeme se zalažete da se kamenolom otvori u srcu naše županije. Sve radnje oko izmjene i dopune su napravljene u vrijeme bivšeg župana. Mi nismo ni zarez pomaknuli. I gle čuda kako su Reformisti sada tiho. Ova Skupština je, nakon toga, 21. veljače ove godine donijela odluku da se izvlaste vlasnici određenog zemljjišta u Maruševcu, isto zbog potrebe za građevinskim materijalom. U tuđem dvorištu vidimo sve, a u svom ne vidimo ništa. U Varaždnu je peticiju vodio Miroslav Marković. Je li varaždinski SDP "pakira" susjednom županu Kolaru, koji je također SDP-ovac? Da, u Varaždinu je peticiju vodio Mirolslav Marković. Ili, s obzirom da se u zadnje vrijeme vrti informacija da će aktualni gradonačelnik Bosilj odstupiti s te dužnosti, te se priprema teren Markoviću. Ako je to točno, to je najveća prijevara birača u povijesti Grada Varaždina. Očekujem od Bosilja da mandat odradi do kraja i da se ponovno kandidira. Tu peticiju je vodio u Ludbregu Bilić jer njemu kamen ne treba. Podravsku cestu gradit ćemo od blata- rekao je Stričak.