Advent u Varaždinu najbogatiji dosad uz više od 100 različitih programa

D.P./Varaždinske vijesti | 23.11.2017. u 10:58h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Sve je spremno za nadolazeći Advent u Varaždinu koji će se održavati od 2. prosinca ove godine do 7. siječnja 2018., a u sklopu kojeg će biti održano više od 100 različitih programa!

Kazala je to novinarima jutros na predstvljanju programa Adventa Jelena Toth, direktorica ureda Turističke zajednice.

Istaknula je kako je od lani Advent u Varaždinu dignut na višu razinu s novim lokacijama i sadržajima što se pokazalo kao pun pogodak i ove godine Varaždince i njihove goste čeka najbogatiji Advent dosad.

- Tako i ove godine pripremamo Bijeli Korzo na kojem će posjetitelje čekati ugostiteljska ponuda, izlagači, šuma, vlakić Djeda Mraza i nezaobilazni sobovi te koncerti, i to njih čak 22 - najavila je Jelena Toth.

Kazala je kako će kao i prošle godine, Korzo biti povezano s Kapucinskim trgom šetnicom preko Dućanske ulice i ulice Ankice Opolski u kojoj će biti izlagači.

- Ove godine digli smo ljestvicu i više, jer imamo još jednu lokaciju na Stančićevom trgu gdje ugostitelji s agencijom PR Lady organiziraju program. Uz to, povećali smo broj kućica na Korzu i sve u svemu čeka nas bogatiji program u kojem će svatko naći nešto za sebe - zaključila je Toth.

Od koncerata posebno je istaknula koncerte Frajli, Zsa Zse i Zack Dusta.

Predrag Ciglar, direktor Gradske tržnice kazao je kako će Varaždince već od 30. studenog čekati klizalište na 1050 četvornih metara.

- To je drugo po veličini klizalište u Hrvatskoj, na koje nam dolaze i brojni gosti iz drugih županija pa i Slovenije. Lani smo za klizalište prodali 26000 ulaznica, a nadamo se kako ćemo ove godine još i više - kazao je Ciglar.

Uz to, na Kapucinskom trgu će posjetitelje čekati i tri ugostitljska objekta, koncerti, kuća Djeda Mraza koju je lani posjetilo 1600 djece, a priprema se i doček Djeda Mraza uz koncert Mije Dimšić.

Raymond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda predstavio je novogodišnji program. Kazao je kako su se odlučili za varaždinski bend Dobre vibracije koji svira široki spektar urbane glazbe te garantiraju dobru zabavu.

Uz to, za Dan grada priprema se koncert Davorina i Bogovića.

Naravno tu je i nezaobilazna Novogodišnja utrka na kojoj je lani sudjelovalo oko 500 trkača, a organizatori i ove godine očekuju sličan broj.

Utrka se ove godine vraća na Kapucinski trg gdje je 1977. i startala. Kazao je to novinarima Patrik Koščak, glavni tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok zahvalio je svima koji su sudjelovali u kreiranju programa te kazao kako će Grad Varaždin subvencionirati nastup varaždinskih obrtnika na Adventu s 50 posto.

Označeno u