VIDEO Vincekovo na Lovrečan bregu Udruge vinogradara i vinara „Sv. Martin“

vv | 23.1.2023. u 10:25h | Objavljeno u Video

Izletište Županić na Lovrečan Bregu, odnosno Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Marijana Županića, bilo je ove nedjelje domaćin obilježavanja blagdana sv. Vinka, koji se naziva Vincekovo, u organizaciji Udruge vinogradara i vinara „Sv. Martin“ Cestica, čiji su članovi na čelu s predsjednikom Marijanom Županićem na početku nove vinogradarske godine simbolično odrezali vinovu lozu i poškropili je starim vinom, dok su na trsove izvjesili kobasice u želji da za dobrom vinskom godinom, a dobro ozračju pridonijeli su i glazbenici.  

vincekovo_izletiste_zupanic2.jpg

Prva je to od manifestacija u ovoj godini Udruge vinogradara i vinara „Sv. Martin“ Cestica, koja je uoči Vincekovog održala redovnu izvještajnu skupštinu na kojoj je, uz osvrt na rad u prošloj godini, dogovoren plan rada za ovu godinu. Osim obilježavanja Vincekovog, i ovo će godine podizati klampotic i proslaviti Martinje, a u planu je i održavanje stručnog predavanja te stručno-edukacijsko putovanja u jedno vinorodno područje, kao i organizacija ocjenjivanja vina „VIN-CE 2023.“ Uz to, kao i proteklih godina,  za članove će s trgovačkim kućama dogovoriti povoljne cijene za nabavku repromaterijala potrebnog za zaštitu vinograda. 

vincekovo_izletiste_zupanic3.jpg

Izložba mladih vina „VIN-CE 2023.“ održat će se u subotu, 11. veljače 2023. godine s početkom u 14 sati u prostorijama DVD-a Babinec, dok zaprimanje uzoraka za izložbu kreće u nedjelju, 29. siječnja, od 10 do 18 sati u istim prostorijama. Za izložbu je potrebno predati dvije boce vina od dva litra (ili 3 po 0,75 l), a za rakije i likere dvije boce po pola litre. Svaki proizvođač mora na pripremljeni uzorak nalijepiti, uz osobne i podatke o sadržaju u boci, i deklarirati doneseno vino (suho, polusuho, poluslatko, slatko ili desertno). Kotizacija po uzorku iznosi 15 eura, a ako se za izložbu donesu tri ili više uzorka, kotizacija po uzorku je 10 eura, kolika je i za članove Udruge vinogradara i vinara Sveti Martin Cestica.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.